OTVARANJE DEONICE OD PRELJINE TEK 10. FEBRUARA: "Putevi Srbije" objašnjavaju da treba srediti bankine, zameniti asfalt i rešiti odvodnjavanje

S. Bulatović

30. 12. 2021. u 10:00

SAOBRAĆAJNE gužve i čekanje na naplatnoj stanici pre Čačka neće zaobići građane koji uoči praznika krenu južnije od Rudnika.

ОТВАРАЊЕ ДЕОНИЦЕ ОД ПРЕЉИНЕ ТЕК 10. ФЕБРУАРА: Путеви Србије објашњавају да треба средити банкине, заменити асфалт и решити одводњавање

Foto Tanjug

Kako sad stvari stoje, brži protok će osetiti oni koji na put krenu uoči Sretenja. Nova deonica auto-puta "Miloš Veliki", od Preljine do Pakovraća, neće proraditi u ovoj godini. Otvaranje je, i pored najava, pomereno za - 10. februar. Investitor, "Putevi Srbije", objašnjava da je razlog - bezbednost u saobraćaju.

Ministar infrastrukture Tomislav Momirović, obilazeći nedavno ovo gradilište, poručio je da prisustvuje samoj završnici radova. Istakao je tada da "ni loši vremenski uslovi nisu omeli radnike da danonoćno završavaju radove na toj deonici, a kako bi građanima do Nove godine bilo omogućeno da zaobiđu gužve na Preljini". Plan se, međutim, izjalovio.

- Puštanje u saobraćaj deonice auto-puta E - 763, od Preljine do Pakovraća odlaže do 10. februara zbog bezbednosti u saobraćaju - odgovaraju u "Putevima Srbije". - Neophodno je dodatno vreme da bi se sredile bankine, zamenio asfalt na određenim delovima, u potpunosti sredilo odvodnjavanje, kako zbog redovnog održavanja, tako i zbog očekivanih padavina u zimskom periodu. Takođe, potrebno je da se ukloni privremena naplatna stanica u Preljini, kako bi ceo potez od ovog mesta do Pakovraća bio u potpunosti u funkciji.

Foto Tanjug

Preciznije rečeno, ne uklanja se čitava naplatna stanica, već njen privremeni deo.

- Deo naplatne rampe koji je bio za izdavanje kartica, dok ostaje bočna naplatna rampa za izlazak sa auto-puta za Preljinu - pojašnjavaju u "Putevima Srbije".

Auto-put do Pakovraća značajno će rasteretiti saobraćaj kroz Čačak. Trenutno se u sezoni, bilo letnjoj, bilo zimskoj, čeka dugo i na naplatnoj rampi, ali i na obilaznici oko grada. Čitava deonica do Požege znatno će skratiti putovanje. Od Požege do Čačka, umesto sat i duže, putovaće se svega 20 minuta.

DO POŽEGE DOGODINE

IZGRADNjA deonice Preljina - Požega duga je nepun 31 kilometar. Izgradnja je počela je u maju 2019. godine. Vrednost radova je 450 miliona evra, a izgradnja je poverena kineskoj kompaniji CCCC. Rok za ovu deonicu je polovina naredne godine. Na auto-putu Preljina - Požega biće tri tunela, 32 mosta, 11 nadvožnjaka i tri petlje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

NELE I OKI PORUČUJU „STRUJU ŠTEDI“: Evo u čemu je ključ za osvajanje fiće