BLOK B1 u termoelektrani "Nikola Tesla B", posle uspešno završene revitalizacije, pušten je u petak ujutru u probni rad. Uključivanjem na mrežu ovog postrojenja obezbeđena je stabilnost u snabdevanju strujom i nadomešteni su megavati koji su Srbiji nedostajili, tako da neće morati više da uvozi električnu energiju. Veoma je značajno i da je smanjena emisija štetnih materija.

Šator

26.11.2021. 20:28

Или не морате ни да вратите... тако раде браћа, тако ради род... један народ... А Црним Горцима, Бошњанима, хрватима, Сјеверомакедонцим може се исто пословати, али све по цијени као и да купују Норвежани. Радимо, али не братски, што значи-баш ме брига јел имаш или немаш или како ћеш, цијена је та па изволи, ако нећеш има ко хоће... Иначе, идеално би било да ЕПС купи и преузме ЕП РС... Укрупњавање, оснаживање, заједнички подухвати и добробит српског народа (и свих који хоће са нама да живе).

Aca

27.11.2021. 00:02

A šta kaže stručnjak o lošem kvalitetu kolubarskog lignita, i zbog toga kontinuirano nedovoljnoj proizvodnji el.energije??? Nije dovoljno imati instalisane MW, već i kvalitetan ugalj da bi se proizvodili KWh, tj.struja, zar ne!!!