OPŠTINA BELA CRKVA KONAČNO DOBILA GAS: Novoizgrađeni gasovod pušten u pogon, Bajatović odvrnuo ventil

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

12. 11. 2021. u 18:38

Odvrtanjem ventila u Sabirnoj gasnoj stanici Tilva kod Banatskog Karlovca, danas je zvanično pušten u rad novoizgrađeni gasovod, koji će ovim energentom snabdevati Belu Crkvu i svih 14 sela na njenoj teritoriji.

ОПШТИНА БЕЛА ЦРКВА КОНАЧНО ДОБИЛА ГАС: Новоизграђени гасовод пуштен у погон, Бајатовић одврнуо вентил

J.J.Baljak

Investicija je vredna 13,8 miliona evra i omogući će da se gasom snabdeva više od 7.300 domaćinstava, kao i svi potencijalni investitori, koji budu želeli da grade svoje pogone u toj južnobanatskoj opštini.

Ovaj svečani čin obavili su predsednica opštine Bela Crkva Violeta Simić i direktor JP „Srbijagas“ Dušan Bajatović, koji se tom prilikom najpre izvinio Belocrkvanima što su gasovod dobili sa godinu dana zakašnjenja, zbog, kako je obrazložio, problema sa papirologijom.

-Uskoro ćemo u Beloj Crkvi otvoriti i našu filijalu, u kojoj će građani moći da se prijave za ugradnju priključaka po akcijskoj ceni od 780 evra u dinarskoj protivrednosti, koju će isplaćivati u naredne tri godine – poručio je Bajatović.

Iako je od potpisivanja ugovora o gasifikaciji prošlo devet godina, Belocrkvani su sada zadovoljni što su konačno dobili gas.

-Ovo je veliki dan za Belu Crkvu. Sada su se stekli uslovi za dolazak novih investitora i otvaranje novih radnih mesta. Takođe, ovo je veoma značajno i sa stanovišta zaštite životne sredine, jer će se prelaskom na grejanje na gas u domaćinstvima smanjiti emisija štetnih gasova – rekla je predsednica opštine Violeta Simić.

Projekat gasifikacije ove opštine obuhvatao je izgradnju 175 kilometara gasne mreže u naseljenim mestima. Izgrađena je i glavna i još osam merno-regulacionih stanica široke potrošnje, kao i 38,5 kilometara gasne mreže koja povezuje naseljena mesta i 36 kilometara gasovoda visokog pritiska od SGS Tilva do Bele Crkve.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024