SOLARNI PANELI ZA DOMAĆINSTVA: Spisak opština koje će dodeljivati subvenicije

E.B.T.

05. 11. 2021. u 18:35

PROGRAM za ugradnju solarnih panela u domaćinstvima realizovaće 37 opština i gradova sa kojima je Ministarstvo energetike danas potpisalo ugovore. Vrednost projekata iznosi oko 390 miliona dinara.

СОЛАРНИ ПАНЕЛИ ЗА ДОМАЋИНСТВА: Списак општина које ће додељивати субвениције

Solarni paneli , Foto Tanjug

Do 50 odsto investicije za ugradnju panela obezbeđuju država i lokalne samouprave, a drugu polovinu sami građani. Maksimalna snaga solarne elektrane koja se finansira sa 50 odsto sredstava je šest kilovata.

- Ciljevi davanja podsticaja za ugradnju solarnih panela su smanjenje potrošnje energije na nacionalnom nivou, niži računi za domaćinstva i zdravija životna sredina - istakla je resorna ministarka Zorana Mihajlović. - Ranije je bilo potrebno više od godinu dana čekanja za ugradnju solarnih panela, a sada je ta procedura maksimalno pojednostavljena i potreban je praktično jedan korak.

Direktor Direkcije za investicije "Elektrodistribucije Srbije" Predrag Matić rekao je da je EDS spremna za sprovođenje projekta i izrazio nadu da će se što više potrošača odlučiti za sticanje statusa kupca-proizvođača.

Ovo su gradovi i opštine koji su dobili sredstva na javnom pozivu i koji će realizovati program za ugradnju solarnih panela: Kraljevo, Bojnik, Bosilegrad, Prijepolje, Svilajnac, Užice, Ivanjica, Vladimirci, Sečanj, Vranje, Rača, Vrnjačka Banja, Jagodina, Pećinci, Kragujevac, Paraćin, Boljevac,, Raška, Majdanpek, Ćuprija, Novi Pazar, Aranđelovac, Smederevo, Zvezdara, Bor, Vladičin Han, Sokobanja, Malo Crniće, Arilje, Čačak, Obrenovac, Novi Sad, Zemun, Aleksinac, Lučani, Barajevo i Apatin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna