TEČE ROK ZA POSLODAVCE: Za projekat "Moja prva plata" prijave do 20. septembra

S.B.

20. 08. 2021. u 16:47

POSLODAVCI, koji žele preko projekta "Moja prva plata" da pojačaju kompaniju, mogu da se prijave do 20. septembra, i to oglašavajući konkretne radne pozicije.

ТЕЧЕ РОК ЗА ПОСЛОДАВЦЕ: За пројекат Моја прва плата пријаве до 20. септембра

Novosti

Za ponuđene pozicije u firmama mladi će se opredeljivati od 1. do 31. oktobra ove godine. Proces odabira kadrova je jednostavan - nakon prijave, aplikacija povezuje poslodavce sa kandidatima koji svojom biografijom odgovaraju opisu poslova u oglašenim radnim pozicijama.

Prema podacima iz ankete PKS, 98 odsto poslodavaca koji su učestvovali u prvom ciklusu Programa "Moja prva plata", ponovo bi učestvovalo u ovakvoj akciji.

- Program Vlade Srbije omogućiće da se 10.000 mladih u Srbiji, do 30 godina života, sa srednjim i visokim obrazovanjem, bez radnog iskustva, osposobi za samostalan rad na konkretnim poslovima - ističu u PKS. - Cilj programa je podsticanje zapošljavanja mladih, uz prethodnu obuku za posao i sticanje prvih radnih iskustava, kao i podrška privredi u rešavanju problema nedostatka kadrova.

U okviru programa devetomesečnog osposobljavanja u kompanijama, država je mladima obezbedila mesečnu naknadu u iznosu od 22.000 dinara za one koji konkurišu sa stečenim srednjim obrazovanjem, odnosno 26.000 dinara za mlade sa visokim obrazovanjem.

Poslodavci mogu korisnicima da isplate i dodatna sredstva, koja na mesečnom nivou ne mogu biti veća od iznosa koji isplaćuje NSZ.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna