MALI: Penzioneri imaju kontinuiranu podršku države

Tanjug

03. 08. 2021. u 12:44

MINISTAR finansija Siniša Mali odbacio je danas kao netačne tvrdnje da država isplaćuje 20.000 dinara penzionerima u februaru iduće godine zbog izbora i podsetio da penzioneri imaju kontinuiranu podršku države.

МАЛИ: Пензионери имају континуирану подршку државе

Foto: Tanjug/D.K.

Mali je za Tanjug izjavio da su penzioneri prošle godine, u vreme pandemije, dobili jednokratnu pomoć od 4.000 dinara, zatim pomoć od 100 evra, kao i pomoć od još po 5.000 dinara u decembru, ali i da ove godine dobijaju ukupno od države 130 evra, dodajući da će pomoć stići u septembru, novembru i decembru.

- Koji su izbori bili tada i da li ćemo imati neke izbore do kraja godine pa isplaćujemo pomoć - upitao je Mali.

Pored toga, podsetio je i da je država u januaru ove godine uvećala penzije za 5,9 odsto i ponovo upitao koji su izbori bili tada.

- Mi kontinuirano pomažemo našim najstarijim sugrađanima. Kada smo videli da imamo manji deficit i višu stopu rasta, naravno da nam je to otvorilo prostor za narednu godinu da povećamo penzije za oko 5,5 odsto - rekao je Mali.

Govoreći o izborima, Mali je istakao da političkim partijama ne može poene da donese samo jedna aktivnost, već celokupna politika, i dodao da je pomoć najstarijim sugrađanima samo jedna od ekonomskih aktivnosti sadašnje vlasti koja se sprovodi iz meseca u mesec.

Ministar je naglasio da se najavljena pomoć od 20.000 dinara odnosi na sve penzionere i dodao da neće biti potrebe da se prijavljuju za tu pomoć, već će novac biti isplaćen po evidenciji PIO fonda.

Mali je kazao da penzije iz godine u godinu rastu i dodao da od završetka fiskalne konsolidacije rastu brže nego ranije.

- Penzije su veće od nivoa koji je bio 2014. godine, sa povećanjem koje smo imali u januaru od 5,9 odsto, penzije su danas veće za 29 odsto - zaključio je Mali.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!