Dodeljene nagrade „Prijatelj porodice 2023“

Novosti online

06. 12. 2023. u 10:53

NA svečanoj sednici Skupštine Privredne komore Srbije (PKS) danas su uručena priznanja „Prijatelj porodice 2023“ kompanijama, koje su po oceni stručnog žirija, javnosti i zaposlenih, najbolje uskladile rad i roditeljstvo podstičući zaposlene da grade uspešnu karijeru i kvalitetno provode vreme sa porodicom.

Додељене награде „Пријатељ породице 2023“

Foto: Dragan Kujundžić

U saradnji sa Ministarstvom za brigu o porodici i demografiju, „Prijatelj porodice 2023“ uručen je u tri kategorije: Velika privredna društva, Privredna društva sa većinskim učešćem Republike Srbije i Mala i srednja privredna društva.

U prvoj kategoriji, nagarada je pripala kompanijama: „Đenerali osiguranje Srbija“, „Banka inteza“, „Nestle adriatik“, „Bambi“ i  „Nelt“.

„Telekom Srbija“ dobitnik je nagrade u kategoriji Privredna društva sa većinskim učešćem Republike Srbije, dok su među malim i srednjim privrednim društvima ovo prestižno priznanje ponele kompanije „Testeral“ Jagodina, „Tekstil“, Užice i „Diginet“ Zrenjanin.

Zahvaljujući saradnji sa UNDP-jem, za tri najuspešnija mala i srednja preduzeća, osim prestižnog priznanja „Prijatelj porodice“, obezbeđeno je i sufinansiranje projekata iz oblasti usklađivanja rada i roditeljstva.

Priznanja su uručili prof. dr Darija Kisić, ministarka za brigu o porodici i demografiju i Marko Čadež, predsednik PKS.

Kisić je čestitala kompanijama koje su nagrađene u projektu „Prijatelj porodice 2023“, navodeći da su one  primer odgovornih kompanija, jer su svojim zaposlenima na najbolji način omogućile usklađivanje rada i roditeljstva.

Foto: Dragan Kujundžić

- Veliki broj kompanija se prijavio za ovu prestižnu nagradu, što je od velikog značaja, jer se time pokazuje da raste svest o tome koliko je bitno uskladiti rad i roditeljstvo. Srećna sam što je Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju deo ove priče sa Privrednom komorom Srbije i verujem da ćemo sledeće godine imati još veću zainteresovanost kompanija - rekla je Kisić.

Ministarka Kisić je naglasila da je projekat „Prijatelj porodice 2023“ deo mnogobrojnih aktivnosti u cilju poboljšanja demografske slike naše zemlje i deo podrške naše države porodicama, roditeljima i deci.

Kisić je istakla da je posebno srećna što će Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju, u saradnji sa UNDP, u tri kompanije u kategoriji malih i srednjih privrednih društava sufinansirati dodatne aktivnosti u cilju još boljeg usklađivanja rada i roditeljstva.

U ime nagrađenih kompanija obratila se Ivana Todorović, direktor Sektora za ljudske resurse i organizaciju Banca Intesa i poručila da ovo priznanje dolazi kao potvrda i priznanje za niza projekata i programa te banke koji za cilj imaju unapređenje poslovnog okruženja, dobrobiti roditelja i svih zaposlenih.

Žiri su činili predstavnici Privredne komore Srbije, Vlade RS i Ministarstva za brigu o porodici i demografiju, Fondacije Ana i Vlade Divac i Fondacije Ravnopravnost i TV B92.

Osnovni cilj projekta „Prijatelj porodice“ je podizanje svesti o značaju povezivanja rada i roditeljstva i kreiranja takve radne atmosfere u kojoj će zaposleni imati mogućnost da daju svoj maksimum istovremeno održavajući balans između vremena provedenog na poslu i sa porodicom.

Nagrađene kompanije treba da budu primer dobre prakse i uzor drugim firmama podstičući ih da, pored dobrih poslovnih rezultata, što bolje usklade radne i porodične obaveze svojih zaposlenih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu