„NOVITAS CONSULT“: Naša misija je briga o ljudima!

Novosti online

03. 04. 2023. u 13:34

PREDUZEĆE za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom „Novitas Consult“ iz Šapca, od svog osnivanja pre jednu deceniju, radi na unapređenju položaja osoba sa invaliditetom kroz radnu inkluziju, koja je, sa ekonomskim osamostaljivanjem, jedini pravi put ka njihovoj punoj društvenoj uključenosti.

„NOVITAS CONSULT“: Наша мисија је брига о људима!

Foto: PKS

„Novitas Consult“ konkurisalo je za Nacionalnu nagradu za društveno odgovorno poslovanje Đorđe Vajfert, koju Privredna komore Srbije dodeljuje od 2007. godine. Nagrada je priznanje laureatima, ali i podsticaj ostalim organizacijama da osim poštovanja zakonske regulative, kao podrazumevanog minimuma, dodatnim aktivnostima društvu, lokalnoj zajednici i životnoj sredini, vraćaju više od onog što od njih uzimaju.

- Poslujemo 10 godina i naša misija je briga o ljudima, da njih učinimo ekonomski stabilnim, društveno korisnim i da ih osnažimo. Njihova sreća je i naša sreća – to je ono zbog čega radimo - ističe Marija Ignjatović, direktorka Preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom „Novitas Consult“ iz Šapca.

Zapošljavaju 22 radnika, od kojih 19 sa invaliditetom, a bave se pakovanjem voća i povrća, sitnozrnastih proizvoda, prave i termo rolne za fiskalne kase, termo etikete i selotejp trake i streč foliju.

- Realizujemo i obuke za nezaposlene osobe sa invaliditetom i pripadnike drugih ugroženih grupa, poput Roma, a na osnovu akreditovanih programa odobrenih od nadležnih državnih organa - dodaje Ignjatović.

Kaže da je prvi i najvažniji aspekt njihovog poslovanja - poštovanje prava osoba sa invaliditetom kao ljudskih prava:

- Poštovanje ovog principa ogleda se kroz primenu jednog od tri glavna načela održivog razvoja, a to je odnos prema ljudima, negovanje osećaja za druge, poštovanje, razumevanje i briga za svakog pojedinca.

Ovo preduzeće je istovremeno posvećeno očuvanju kvaliteta i bezbednosti prehrambenih proizvoda koje njihovi zaposleni pakuju i u toj oblasti su implementirali i obavili sertifikaciju dva standarda, Global GAP i FSSC za osam proizvoda, čime su se, ističu, aktivno uključili u zaštitu životne sredine.

Deveti konkurs za nagradu Đorđe Vajfert bio je otvoren do 10. januara ove godine, stiglo je 35 prijava (18 u kategoriji velikih, 10 u kategoriji malih i mikro privrednih društava i 7 u kategoriji srednjih), a proglašenje dobitnika će biti u maju ove godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024