BEOGRAD I IZMIR ZAJEDNO U TURIZMU: Srbija se predstavlja na sajmu EMITT u Istanbulu

V. N.

01. 02. 2023. u 19:00

PREDSTAVNICI turističke privrede Srbije učestvovaće od 8. do 11. februara na Istočnomediteranskoj međunarodnoj izložbi turizma i putovanja EMITT u Istanbulu.

БЕОГРАД И ИЗМИР ЗАЈЕДНО У ТУРИЗМУ: Србија се представља на сајму EMITT у Истанбулу

Srbija se predstavlja na međunarodnoj izložbi turizma i putovanja u Turskoj, Foto PKS

Da je Beograd jedna od najpopularnijih destinacija za turiste iz Turske potvrđuje i činjenica da će se na štandu Turistička organizacija Beograda uz Privrednu komoru Srbije i ove godine na sajmu EMITT okupiti dvadesetak predstavnika turističke privrede naše zemlje uz nekoliko lokalnih turističkih organizacija najatraktivnijih za to tržište.

Otvaranje nove direktne aviolinije između Beograda i Ankare prošle godine, letovi iz Istanbula do Niša i Kraljeva, i najavljene nove linije Beograd-Izmir, jasno ukazuju na značajno unapređenje razvoja turističkog prometa između dve zemlje.

„Nakon uvođenja direktnog leta za Ankaru PKS je organizovala poslovne susrete sa predstavnicima naše turističke privrede i agencijama Ankare, a na isti način ćemo povezati domaće i turske privrednike čim se uvede  let za Izmir. Naša uloga je da pojednostavimo povezivanje poslovne zajednice, dolazak stranih gostiju, i promovišemo domaće turističke proizvode na novim tržištima i omogućimo plasiranje  lokalnih proizvoda na strana tržišta“, ističe Tijana Maljković sekretar Udruženja za turizam PKS.

Tijana Maljković, Foto PKS

Podaci pokazuju da su stranci najviše u prošloj godini noćili u Beogradu, Novom Sadu, Subotici, Zlatiboru, Nišu... Najveći broj noćenja stranih gostiju od januara do novembra prošle godine ostvarili su turisti iz Rusije, a zatim slede gosti iz Turske.

TO Beograda i Izmira potpisuju protokol o saradnji

Beograd je na turskom tržištu sve bolje pozicioniran, i zahvaljujući povećanom broju letova između Turske i Srbije otvaraju se nove mogućnosti za čitavu Srbiju, kaže Miodrag Popović direktor Turističke organizacije Beograda (TOB):

„Turističke organizacije Beograda i Izmira će na sajmu potpisati Protokol o saradnji gradova u oblasti turizma, što će biti od velikog značaja za obe destinacije. Sudeći po velikom interesovanju koje su pokazale brojne turističke agencije na štandu Beograda, broj od 70.064 turskih turista i 227.289 noćenja u 2022. u Beogradu, u ovoj godini će po svoj prilici biti premašen“.

Sajamski štand u Istanbulu

NA sajamskom štandu u Istanbulu će pored TOB-a i PKS, prezentaciju turističkih proizvoda imati i Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam Vojvodine uz Privrednu komoru Vojvodine, „Air Serbia“, turističke organizacije Srbije, Novog Sada, Niša, Novog Pazara, Vojvodine, agencije „Balkan Holidays“, „PCS Tur“, „Serbia Incoming“, „Glob Metropoliten Tours“, „Omni Tours“, kao i hoteli „Joy 5“, „Viceroy Kopaonik“, „Belgrade City Hotels“, „Radisson Blu“, „Hotel Gorski“, „Slavija Hoteli“, i FK Crvena Zvezda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NEMAMO MI TAMO ŠTA DA TRAŽIMO: Poznata pevačica pozvala na POVLAČENJE Srbije sa Evrovizije