RUSI TRAŽE SRPSKU ZIMNICU: Domaće kompanije nastupile na sajmu Prodekspo u Moskvi

PKS

24. 02. 2022. u 13:55

NA međunarodnom sajmu prehrambene industrije „Prodekspo 2022“ u Moskvi, 13 domaćih kompanija predstavilo je široku lepezu najkvalitetnije hrane i pića iz Srbije, dok će brojni zahtevi za saradnju potencijalnih poslovnih partnera iz Ruske Federacije i Zajednice nezavisnih država (ZND) doneti u narednom periodu nove izvozne poslove domaćoj privredi.

РУСИ ТРАЖЕ СРПСКУ ЗИМНИЦУ: Домаће компаније наступиле на сајму Продекспо у Москви

Štand Srbije na sajmu „Prodekspo 2022“ u Moskvi, Objavljeno u dodatku "Preduzetnik" 23. 02. 2022.

Posetiocima sajma i inostranim distributerima hrane i pića ponuđeni su domaći sirevi, kajmak i mlečni namazi, mesne prerađevine, kašice za decu, džemovi i voćni sokovi, kao i smrznuto i sušeno voće i povrće, konditorski proizvodi, vina i rakije.

Kompanija Simex Original iz Subotice posluje na ruskom tržištu od 2016. godine. „Top pelinkovac kompanije "Simeks original" nagrađen je na sajmu "Prodekspo" zlatnom medaljom za kvalitet u kategoriji biljnih biter likera, a Vučije rakije od dunje i šljive dobile su bronzane medalje“, kaže Goran Drača, potpredsednik „Simeksa“.

Nikola Petrović, direktor nabavke u Fabrici dečje hrane iz Dobanovaca, navodi da je ta kompanija četvrtu godinu prisutna na tržištu Rusije sa brendom „Baby“. „Blisko sarađujemo sa ruskim i ostalim tržištima i nadamo se da će sajam u Moskvi doprineti proširenju saradnje“, kaže Petrović.

Da je i srpsko slatko popularno u Rusiji, ali i domaća zimnica i prirodni sokovi, potvrđuju u kompaniji "Budimka". Prema rečima Jelene Kalinić, rukovodioca Sektora za međunarodnu trgovinu "Budimke", osim potencijalnih partnera iz Ruske Federacije Budimka ima i upite za saradnju iz bivših SSSR republika. Krekeri sa semenkama i pirinčane galete, ruskim kupcima ponudilo je domaće preduzeća NN-Tel koje posluje i na tržištu Litvanije, Letonije, Belorusije, Poljske, a spremni su da izvoz iz Srbije prošire i na Rusiju.

U organizaciji PKS i Razvojne agencije Srbije, predstavile su se Mlekara Šabac, Mlekara Ub, Industrija mesa Topola, Fabrika dečje hrane Dobanovci, Vinarija Čoka PLUS, Masli, Zlatiborac, ITN Grup, Budimka, Mambikom agrar, BMN Malinas, NN-Tel, Simeks original.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima