NASTUP U DUBAIJU MOŽE DA PROMENI SVE: Poziv kompanijama iz Srbije: „Ekspo 2020 Dubai“ vas očekuje

V.N.

25. 08. 2021. u 09:22

PRIVREDNA komora Srbije poziva domaće kompanije da predstave svoje poslovanje na svetskoj izložbi “Ekspo 2020 Dubai“ - Povezivanje umova, stvaranje budućnosti, gde će hiljade privrednika iz više od 190 zemalja od 1. oktobra 2021. do 31. marta 2022. godine izložiti svoje proizvode i svetu pokazati dostignuća čovečanstva.

НАСТУП У ДУБАИЈУ МОЖЕ ДА ПРОМЕНИ СВЕ: Позив компанијама из Србије: „Експо 2020 Дубаи“ вас очекује

Foto Arhiva

Tokom trajanja „EKSPO 2020 Dubai“ biće održano devet tematskih nedelja. Prijave za prvu nedelju, posvećenoj klimi i biodiverzitetu, privode se kraju. U toku je prijavljivanje za drugu tematsku nedelju pod nazivom "Svemir" (Space Week).

Nulta gravitacija? Nije problem

Domaći startap „Vrmeko“ predstaviće se na drugoj nedelji Izložbe sa simulatorom za astronaute, međunarodno zaštićenim patentom VR Chair.

“U svemiru svaki minut boravka astronauta košta dosta novca. Vrlo je bitno da oni budu pripremljeni od samog starta na ekstremne uslove rada u svemiru. Naš uređaj pomaže budućim astronautima da se pripreme za ekstremno okruženje svemira. Sa našim uređajem privikavaju se na efekte nulte gravitacije”, navodi Zoran Stajić, direktor kompanije.

Rok za "Svemir"

PREDUZEĆA koja rade na svemirskim i avio- tehnologijama, tehnologijama proizvodnje “mini” satelita (CubeSat), u avio-industriji, inovacijama, startapovi i firme iz ovih oblasti mogu da se prijave do 3. septembra. Sve informacije na https://pks.rs/dubai-expo-2020.

„Imamo uspešne i inovativne kompanije koje će imati priliku da predstave svoje proizvodno-tehnološke programe u ovom sektoru, kao i relevantne istraživačke i naučne istitucije koje mogu da prezentuju svoje inovacije i pronađu potencijalne kooperante, dobavljače, saradnike i investitore iz različitih zemalja i kontinenata“, ističe Marko Selaković, šef kancelarije PKS u Dubaiju i B2B direktor „Ekspo 2020 Dubai“.

VR Chair - simulator za astronaute, Foto Arhiva

Bliski Istok –tačka presedanja

Za dr Andriju Ekmedžić, vlasnika visokotehnološke kompanije Konelek koja se bavi projektovanjem i izradom opreme, alata i delova za vazduhoplovstvo za svetske kompanije poput "Boinga" i "ErBasa", svetska izložba je idealno mesto da se sve važne kompanije u ovoj industriji sretnu i istraže nove mogućnosti saradnje.

Snežana Obradović, Foto Arhiva

“Bliski Istok i tržište Ujedinjenih Arapskih Emirata jedan je od najvećih centara za vazduhoplovnu industriju.

To je tačka presedanja i preletanja za mnoge kompanije sa kontinenta na kontinent, i sedište svih velikih avio-kompanija“, ističe Ekmedžić.

Snežana Obradović, direktorka kompanije "Aleđo". koja proizvodi delove i komponente za medicinske uređaje, kao i za avioindustriju predstaviće se na prvoj nedelji Izložbe „Klima i biodiverzitet.

„Jedan dobar poslovni kontakt može značajno da unapredi poslovanje firme poput naše.

Povlastice za privrednike

OBEZBEĐEN je besplatan čarter let Beograd - Dubai - Beograd, lokalni transferi, hotelski smeštaj u pet hotela po povlašćenim cenama, korišćenje Srbija biznis centra u slobodnoj zoni Dubai South.

Izuzetno smo zainteresovani za učešće na Svetskoj izložbi jer je to prilika da se upoznamo sa zahtevnim tržištem Ujedinjenih Arapskih Emirata i istražimo mogućnosti saradnje sa novim poslovnim partnerima. Ekspo je prilika da procenimo gde smo na tržištu“ - ističe Obradovićeva.

Dr Andrija Ekmedžić, Foto Arhiva

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista