NAJVEĆI POLJOPRIVREDNI BUDŽET: Stižu nove subvencije, a evo ko će sve imati pravo na njih

Tanjug

23. 10. 2023. u 13:03

PREDLOŽENI poljoprivredni budžet za sledeću godinu je veći nego ikada ranije jer pored čistih budžetskih 105 milijardi dinara uključuje i refakciju na akcize od 14 milijardi dinara, što ukupno iznosi 119 milijardi, izjavila je danas ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković.

НАЈВЕЋИ ПОЉОПРИВРЕДНИ БУЏЕТ: Стижу нове субвенције, а ево ко ће све имати право на њих

Privatna arhiva

Ona je u Skupštini Srbije, gde je poslanicima obrazložila budžet za poljoprivredu i Zakon o podsticajima, rekla da je za ovaj budžet, osim toga što je najveći u apsolutnom iznosu, važno i to što će ceo biti usmeren na obaveze iz sledeće godine jer neće biti zaostalih dugovanja, kao što je do sada bilo.

- Zaključno sa 31. decembrom nećemo imati zaostalih dugovanja. To je veoma bitno jer ćemo u januaru moći da sednemo i da se dogovorimo oko toga šta je poljoprivrednicima u datom trenutku neophodno. Povećanjima u ovoj godini smo stočare potpuno zaokružili kroz subvencije po litru mleka i po grlu goveda i svinja, a ono što nismo uradili u 2023. biće urađeno u 2024. - navela je ministarka.

Istakla je da je planirano povećanje subvencija za ovce, koze, ovnove i jarčeve sa 7.000 na 10.000 dinara, za kokoške sa 100 na 140 dinara i za pčelare po košnici sa 800 na 1.000 dinara.

Kada je reč o Zakonu o podsticajima, koji je takođe na dnevnom redu tekućeg skupštinskog zasedanja, Tanaskovićeva je rekla da je njime predloženo povećanje obima i površine koja će se od sledeće godine subvencionisati, sa 20 hektara na 100 hektara.

- Novo je i to da će subvencije dobijati samo oni koji zemlju obrađuju, a ne kao što je do sada bilo da ih dobijaju vlasnici zemljišta. Tako će i oni koji nisu vlasnici zemlje a obrađuju tuđu, moći da dobije subvenciju, da li kroz ugovor o zakupu ili po nekom drugom osnovu - rekla je ona.

BONUS VIDEO: 20.000 ZA PENZIONERE SE ISPLAĆUJE OD 30. NOVEMBRA - Mali saopštio sjajne vesti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu