NAJUGLEDNIJI BRAZILSKI LIST HVALI VUČIĆA I SRBIJU: Dobar glas daleko se čuje, o vakcinaciji u našoj zemlji priča se i u Južnoj Americi

Tanjug

16. 04. 2021. u 11:26

BRAZILSKI list Folha de Sao Paulo pisao je o vakcinaciji u Srbiji navodeći da se Srbija istakla kampanjom imunizacije protiv virusa korona, na kontinentu na kojem se, kako kaže, brojne zemlje bore sa nabavkom vakcina.

НАЈУГЛЕДНИЈИ БРАЗИЛСКИ ЛИСТ ХВАЛИ ВУЧИЋА И СРБИЈУ: Добар глас далеко се чује, о вакцинацији у нашој земљи прича се и у Јужној Америци

Foto: Fejsbuk/Goran Vesić

Ovaj najugledniji i najuticajniji dnevni list piše da je Srbija uspela da obezbedi dovoljno vakcina pet različitih proizvođača za svojih sedam miliona stanovnika, iako spada u zemlje sa manjim ekonomijama.

Kako se navodi, dok Evropljani vode bitku kako da obezbede dovoljan broj vakcina, građani Srbije mogu da biraju između pet različitih i objašnjava da je do toga došlo zahvaljujući odluci predsednika Aleksandra Vučića da se ne oslanja na jednog dobavljača i da kupi vakcine evropskog, američkog, ruskog i kineskog proizvođača.

Foto: Printscreen

 

Međutim, dodaje se, uprkos obilju vakcina, kod dela građana i dalje je prisutan skepticizam prema njima, najverovatnije zbog teorija zavere da je virus veštački razvijen u kineskoj laboratoriji ili da se vakcinama ubrizgavaju čipovi za praćenje ljudi.

Sa druge strane, dok su građani Srbije skeptični prema vakcinama, hiljade stranaca dolazi u zemlju kako bi se vakcinisali.

Budući da za strance ne postoje prepreke za vakcinaciju, a budući da i sam obrazac predviđa ne srpske državljane i nerezidente, stanovnici susednih i drugih evropskih zemalja dolaze u Beograd da se vakcinišu.

Ovo nije prvi put da je list pisao o vakcinaciji u Srbiji - početkom nedelje objavio je članak o Srbiji kao povoljnoj turističkoj destinaciji gde se mogu vakcinisati stranci.

U tekstu je kao ilustracija naveden primer državljanke Srbije koja živi u Brazilu, a koja je zbog veoma loše sanitarne situacije u Brazilu, odlučila da otputuje u Srbiju gde su se, kako navodi, vakcinisali i ona i njen suprug državljanin Brazila.

Osim ovog lista, o Srbiji pisala je i nacionalna brazilska agencija EFE Brazil, koja je navela da je Srbija prva evropska zemlja koja je počela proizvodnju ruske vakcine.

Agencija je ukazala na pojačani interes građana Srbije za vakcinaciju tom vakcinom, kao i na očekivanje vlade da će proizvodnja Sputnik-V u Srbiji doprineti ubrzanju procesa vakcinacije, kao i kasnijem izvozu vakcine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (9)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)