OSVANUO MURAL POSVEĆEN SRPSKOM HEROJU: Ruski dobrovoljac Albert Andijev ovekovečen u Beogradu, ispisane i njegove čuvene reči (FOTO)

Novosti online

17. 03. 2021. u 15:40

KOD Doma omladine u Beogradu osvanuo je mural posvećen legendarnom ruskom dobrovoljcu snajperisti Albertu Ahsarbekoviču Andijevu, koji je u nedelju 14. marta preminuo od virusa korona.

ОСВАНУО МУРАЛ ПОСВЕЋЕН СРПСКОМ ХЕРОЈУ: Руски добровољац Алберт Андијев овековечен у Београду, исписане и његове чувене речи (ФОТО)

Foto: Novosti

Pored lika srpskog heroja, na zidu je ispisana i njegova čuvena izjava kojom je objasnio da oko nije izgubio, već ga je ostavio na Kosovu i Metohiji.

- Nisam ja izgubio oko, ja sam ga ostavio. Da kad svi drugi razlozi nestanu, imam makar taj razlog da se vratim na sveto Kosovo i Metohiju i potražim to oko.

Foto: Novosti

Andijev, koji je rođen u Južnoj Osetiji, 1999. godine je prešao hiljade kilometara da bi branio našu zemlju tokom NATO bombardovanja.

Po dolasku na Kosovo Andijev je raspoređen kao snajperista u 549. motorizovanu brigadu koja je branila samu državnu granicu prema Albaniji i Makedoniji u dužini od 150 kilometara.

U akciji protiv terorista kod Suve Reke pogođen je u oko, nakon čega je snajper prebacio na drugo rame i jezikom obrisao nišan od krvi. Nastavio je da se bori sve dok se nije onesvestio.

Posle rata je ostao da živi u Srbiji, oženio se i dobio sina. Biće sahranjen u ponedeljak 22. marta na Centralnom groblju u Beogradu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (8)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!