UKOLIKO radite serološki test da biste proverili nivo IgG antitela na koronu, prvo pitajte koje proteine taj test detektuje, jer nije isto ako proveravate antitela posle preležane korone, primljene "Fajzerove" ili "Sinofarmove" vakcine, objašnjava saradnica Instituta za primenu nuklearne energije Marija Gnjatović.

Dragan

16.03.2021. 22:07

Budite ljubazni i konacno izadjite sa planom sta da radimo mi koji smo sve uradili po vasim savetima ali, na zalost, ni posle vise od mesec dana od druge doze Sinofarmove vakcine nemamo antitela. Nije da nas malo ima, zbog cega se pravite da ne postojimo?

Goran Bras

16.03.2021. 22:54

Doktorka prvo mora znati da nivo antitela ne definiše nivo imuniteta već Memory cells ,tj.ćelije pamćenja a da ukupni imunitet prvo zavisi od funkcionalnosti makrofaga i neutrofila u skladu sa količinom beta Defensina i Kathelecidina u njima a taj nivo ovih opeptida je direktno proporcionalan nivou vit.D3 u platzmi ,dakle ako nema vit.D3 nema ni ćeliskog imuniteta a humoralni ,to se uči na drugoj g.medicine zavisi od ćelija pamćenja i sekundarnog odgovora !