VIŠE od 20 godina moralo je da prođe da porodice stradalih u Jasenovcu dobiju priliku da dođu na stratište gde su zverski umoreni njihovi najmiliji.

Komentari (3)

Selekom

24.02.2021. 14:01

Ovaj spomenik kad je otkrivan izazvao je dosta polemika u ono vremeali su one brzo zataškane. Lično mislim da su kritičari imali pravo jer se nakon desetinu godina pokazalo da je tačno. Kada je spomenik pao u ruke hrvatskim vojnicima nisu ga srušili jer kad se bolje pogleda latica cveta zapravo predstavlja ustaško slovo "U", samo malo modifikovano(to su i oni koji su i kritikovali primetili, ako se ne varam i pok. Branko Ćopić)

Biba

24.02.2021. 14:14

Malo je, kako ispada, sve sta je urađeno u prošlom vremenu ako se meri današnjim aršinom iz udobne pozicije posmatrača. Cak ni tako širok covek i umetnik u svojim secanjima iz toga vremena kaze da ni on nije mogao da pojmi kakve ce da budu reakcije pa da osigura dodatno spomenek, a kamoli da je znao da posmrtni ostatak na koji se tamo naišlo, treba prepustiti stručnijim od sebe arheolozima ili forenzičarima ili ovlašcenjima koji bi lobanju mogli dostojno sahraniti. Pa ipak, iz sadašnje pozicije oni koji nisu ni bili na tom mestu kao da sve znaju sta je trebalo i kako a u sadašnjosti se ponašaju kao i drugi - čine sta mogu i koliko mogu.