SAOBRAĆAJNA POLICIJA IMALA MNOGO POSLA: Prošle nedelje dosta pijanih, drogiranih i bahatih vozača na putevima

Tanjug

15. 02. 2021. u 11:40

U TOKU prošle nedelje saobraćajna policija isključila je iz saobraćaja u Srbiji 20 vozača zbog nasilničke vožnje i 30 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, saopštio je danas MUP Srbije.

САОБРАЋАЈНА ПОЛИЦИЈА ИМАЛА МНОГО ПОСЛА: Прошле недеље доста пијаних, дрогираних и бахатих возача на путевима

Zoran Jovanović

Kako se navodi, 19 vozača isključeno je iz saobraćaja zbog upravljanja vozilom u stanju potpune alkoholisanosti, dok je jedan vozač isključen iz saobraćaja zbog više prolazaka na crveno svetlo semafora u periodu manjem od 10 minuta.

Najveći broj vozača isključen je iz saobraćaja zbog nasilničke vožnje u Novom Sadu, ukupno sedam, u Šapcu su isključena tri vozača, dok su u Beogradu, Smederevu i Sremskoj Mitrovici iz saobraćaja isključena po dva vozača.

Kada je reč o upravljanju vozilom pod dejstvom psihoaktiivnih supstanci, 16 vozača (53 odsto) isključeno je iz saobraćaja zbog upravljanja vozilom pod dejstvom kanabisa, dok je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom amfetamina iz saobraćaja isključeno šest, a pod dejstvom opijata četiri vozača.

Takođe, mnogi od prekšilaca nisu imali vozačke dozvole, a trećina je bila malda od 24 godine.

Najveći broj vozača isključen je iz saobraćaja zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci u Beogradu, ukupno 12, dok su u Kruševcu i Čačku isključena po četiri vozača, a u Vranju i Pančevu po dva vozača, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

OLUJA PROTUTNJALA SRBIJOM: Padao grad veličine oraha, ulice popljavljene - haos širom zemlje (FOTO/VIDEO)