SLOVENIJA NAJAVILA: Manji broj vojnika u misiji Kfora na KiM

Tanjug

08. 02. 2021. u 21:19

SLOVENAČKI ministar odbrane Matej Tonin i načelnik Generalštaba, general-major Robert Glavaš posetili su danas slovenačke trupe koje trenutno služe u NATO misiji Kfora na KiM i najavili da će Slovenija smanjiti broj vojnika u misiji zbog preraspodele snaga.

СЛОВЕНИЈА НАЈАВИЛА: Мањи број војника у мисији Кфора на КиМ

Foto: A. Stanković

- Slovenija planira da donekle smanji svoj doprinos Kforu, jer će deo njenih trupa na Kosovu biti premešten u Bosnu i Hercegovinu i druge misije EU - rekao je Tonin komandantu Kfora, general-majoru Franku Federičiju, saopštilo je slovenačko ministarstvo odbrane.

Kako prenosi agencija STA, slovančaki ministar je potvrdio da će uprkos tome Kfor ostati najvažnija i ključna misija za Sloveniju, jer će više od polovine slovenačkih vojnika stacioniranih u inostranstvu i dalje služiti u misiji.

Još nije poznato koliko će slovenačkih vojnika koji služe u Kforu biti premešteno.

Trenutno ih na KiM ima nešto više od 250, smeštenih na tri lokacije, navodi agencija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)