PROMENA IMENA: Vlada republike Srbije donela odluku, evo kako će se od sada zvati Arhiv Srbije

Tanjug

29. 01. 2021. u 13:20

VLADA Republike Srbije je 21. januara donela Odluku o promeni naziva Arhiva Srbije u Državni arhiv Srbije, a odluka će stupiti na snagu od utorka 2. februara.

ПРОМЕНА ИМЕНА: Влада републике Србије донела одлуку, ево како ће се од сада звати Архив Србије

Foto: Državni arhiv Srbije

Arhiv Srbije je osnovan decembra 1898. godine na osnovu Zakona o državnoj arhivi Kraljevine Srbije, a sa radom je počeo 1900. upravo pod tim nazivom - Državna arhiva Kraljevine Srbije.

Prvi upravnik bio je doktor istorije Mihailo Gavrilović, jedan od najboljih istoričara tog vremena, čijim su zalaganjem na organizaciji rada postavljeni čvrsti temelji arhivske službe.

Danas je inače na snagu stupila odluka Vlade Srbije o promeni naziva zdravstvenih ustanova širom zemlje.

Foto: Državni arhiv Srbije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

DRAGULJ SA OBALE DRINE: Mali Zvornik nudi posetiocima svestranu turističku ponudu