OVAJ NADGROBNI SPOMENIK JE NAJČUDNIJI U SRBIJI: Mnogi osuđuju njegov potez, ali morao je da se oduži onima koji ga nisu izneverili (FOTO)

Z. Gligorijević

25. 12. 2020. u 12:53

POSTUPAK Mlađana Ilića iz Siljevice kod Rekovca, koji je preminuo pre tri godine, ali koji je za života podigao spomenik svojim kućnim ljubimcima, u ovom levačkom kraju nailazi na razumevanje, ali i na osudu.

ОВАЈ НАДГРОБНИ СПОМЕНИК ЈЕ НАЈЧУДНИЈИ У СРБИЈИ: Многи осуђују његов потез, али морао је да се одужи онима који га нису изневерили (ФОТО)

Foto: Z. Gligorijević

Bilo kako bilo, tek psi Miško i Crni i mačor Brka ovekovečeni su u mermeru. Iznad njih nalazi se Mlađanovo oko, koje, kao da na njih „pazi“ i na onom svetu, ali i večno plače za njima, jer je ispod oka ugravirana suza.

Foto: Z. Gligorijević

 

Kako „Novosti“ saznaju od Mlađanovih rođaka, on je bio retko dobar čovek, ali mu je život bio težak, što je ovekovečio u epitafu na svom spomeniku „Sudbina je bila surova“. Godinama je radio u inostranstvu, nije se ženio, niti imao dece. Voleo je samo svoje kućne ljubimce, jer ga jedino oni nikada nisu izneverili.

Zanimljivo je da je Mlađan spomenike podigao mnogo ranije nego što je preminuo, a još zanimljivije je da je 2017. ugravirao kao godinu svoje smrti. Omašio je za nepunih šest meseci.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)