"NOVOSTI" SAZNAJU": Nakon apela Vučića da su hitno potrebni majstori-varioci za izgradnju bolnice u Kruševcu - Obrenovac šalje pomoć!

Tekst i foto:S.BABOVIĆ

30. 11. 2020. u 12:38

NAKON što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, prilikom obilaska radova na izgradnji nove KOVID bolnice u Kruševcu rekao sinoć da su na gradilištu hitno potrebni varioci, prvi je reagovao Obrenovac, saznaju “Novosti”.

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Након апела Вучића да су хитно потребни мајстори-вариоци за изградњу болнице у Крушевцу - Обреновац шаље помоћ!

Foto: S.BABOVIĆ

Ovu informaciju “Novostima” je potvrdio i predsednik ove beogradske opštine Miroslav Čučković.

- U našem JKP Toplovod-Obrenovac imamo vrhunske stručnjake upravo iz struka koje nedostaju trenutno na gradilištu buduće KOVID bolnice, tako da smo odmah reagovali-predočava za “Novosti” Miroslav Čučković.

- Na putu za Kruševac je naših 14 radnika, dve posade (varioci,bravari,monteri), koji će ostati tamo do završetka izgradnje zdravstvene ustanove od izuzetnog značaja.

Čučković dodaje da je došlo vreme da Obrenovac pomogne Kruševcu, čiji je gradonačelnik ranije bio Bratislav Gašić, a koji je kao ministar odbrane u vreme poplava u proleće 2014. godine, pomagao Obrenovcu kada je stradao u poplavama.

- Ovo je naš način da pokažemo zahvalnost Kruševcu, a u isto vreme i državi, koja gradi bolnicu- -kaže Čučković.

- U borbi za spašavanje života i oporavak Obrenovca doprinos predsednika Aleksandra Vučića kao premijera te teške 2014. bio je neprocenjiv. Važno je da se bolnica u Kruševcu što pre završi i da bude na usluzi pacijentima i državi u borbi protiv epidemije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je tokom obilaska radova na izgradnji KOVID bolnice u kasarni “Rasina” podvukao koliko je ponosan na radnike angažovane na gradilištu.

- Zahvalan sam ovim momcima iz “Termomonta”, koji se bukvalno ubijaju da urade ovaj posao - rekao je predsednik Vučić, dodajući da radnici i u potpuno vanrednim i  otežavajućim okolnostima rada, strepe što će možda zakasniti dva ili tri dana.

- Ljudi su se posmrzavali, pola im radnika od kovida bolesno, varioce ne mogu da nađu. Molili su nas da nađemo varioice, a mi ne možemo da im nađemo varioce ni u “Putevima”, ni u “Koridorima”. Kako su ih oni našli ne znam ni sam. Fale nam varioci, iako su dobro plaćeni.

KOVID bolnica u Kruševcu trebalo bi da počne sa prijemom prvih pacijenata sredinom meseca. Biće to specijalizovana zdravstvena ustanova, jedina te vrste pored one u Batajnici, a biće ključna u daljoj borbi protiv epidemije u centralnoj i Južnoj Srbiji. Ukupna površina kompleksa iznosi 12.500 kvadrata i bolnica će biti kapaciteta oko 500 ležajeva. Na izgradnji nove ustanove angažovano je 450 radnika.

STIŽE NOVA OPREMA, ZAPOŠLjAVAJU SE MEDICINARI


KOVID bolnica u Kruševcu imaće više zasebnih objekata (prijemna ambulanta, intenzivna i poluintenzivna nega, centralni objekat, operaciona sala, hemiodijaliza, laboratorija, odeljenje dijagnostike-skener, magnetnu rezonancu, rengen). Klinički centar u Nišu objavio je ranije oglas za zapošljavanje 641 zdravstvenog radnika u kruševačkoj KOVID bolnici.

                 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024