OVA AMERIKANKA TVRDI DA JE KUPILA SRPSKU BEBU: "Platili smo 10.000 dolara doktoru Dejanu" - Snimak potresa društvene mreže (VIDEO)

Novosti onlajn

22. 10. 2020. u 21:18

U EMISIJI "Posle ručka" na Hepi TV, koja je se bavila temom krađa i "prodaja" beba iz Srbije između ostalih gosti su bile i dve majke koja sumnjaju da su im ukradene bebe - Julijana Dimitrijević i Cana Jović.

ОВА АМЕРИКАНКА ТВРДИ ДА ЈЕ КУПИЛА СРПСКУ БЕБУ: Платили смо 10.000 долара доктору Дејану - Снимак потреса друштвене мреже (ВИДЕО)

Foto: Printscreen/Jutjub

U emisiji je prikazan snimak koji je poslednjih dana zapalio Internet a koji svedoči o prodaji srpskih beba. Sandra Rajs iz SAD je ispričala kako je navodno doktor iz Srbije 1998. godine posredovao u proceduri usvajanja devojčice po imenu Olje iz Beograda, kao i da je cela "transakcija" koštala nešto više od 10.000 dolara.

Moje ime je Sandra, javljam se iz Amerike. Godine 1998. moj suprug i ja smo usvojili devojčicu Oliju iz Beograda. Usvajanje su ugovorile legalne agencije za posredovanje iz Kalifornije, SAD. Oni su nam obezbedili sve kontakte, a na nama je bilo da se nađemo na aerodromu sa Dejanom S. On nas je dočekao u svom 'jugu' i povezao u svoj stan gde smo odseli ceo boravak. Morali smo da mu plaćamo 200 dolara dnevno kako bi nas vozio gde treba, spavanje u njegovom stanu i po jedan obrok svako veče. U njegovom stanu smo upoznali njegovu suprugu koja je kuvala za nas. Provodili smo zajedno svako veče, nismo nigde izlazili. Uveče smo gledali serije sa Dejanom, sećam se i da su imali i ptice u tom stanu - priča ova Amerikanka koja tvrdi da je srpski doktor direktno posredovao u nelegalnom usvajanju devojčice iz Beograda. 

- Svakog dana smo morali da idemo na neko drugo mesto - kaže i dodaje da su novac dali advokatici "na ruke".

Pogrešan doktor na meti

Voditeljka emisije je otkrila je i da je zbog identičnog imena i prezimena sa doktorom koji je navodno učestvovao u "prodaji" bebe iz Beograda, jedan drugi specijalista medicine, doktor oftamologije našao se na meti osuda. Ponovila je još jednom, nije reč o Dejanu S. doktoru oftamologije.

- Za to smo joj platili 10.000 dolara u novim novčanicama od po sto američkih dolara. Ona je nabavila papirologiju i ugovorila zvanično preuzimanje deteta. Kada je sve završeno, vratili smo se kod Dejana koji nas je povezao na aerodrom. Vratili smo se kući sa našom malom Olijom. Sve detalje sam istakla u pismu majkama nestale dece u Srbiji, tako da mogu da odgovore na ostala pitanja - rekla je Sandra. 

Sandra je dala pismenu izjavu kod notara u NJujorku, a koja je potom poslata "Udruženju roditelja nestalih beba", gde je prevedena na srpski, objasnila je Ana Pejić.

U pismu koje je poslala majkama nestale dece stoji da je sve, celokupna procedura usvajanja trajala oko 8 dana, kao i da je beba Olija nekoliko dana provela u stanu navedenog doktora. Na osnovu dogovora, Sandra i njen muž su dali 10.000 dolara advokatu Jasni, pa i dodatnih 1.000 i donaciju za Zvečansku. Doktoru su platili 2.800 dolara, napisala je u pismu Amerkanka.

Ana Pejić, sekretar "Udruženja roditelja nestalih beba Vojvodine" i žena kojoj je ukradena beba, ističe da je u Srbiji mnogo ovakvih slučajeva, a da su sa ovim rešili da izađu u javnost samo zato što je potpuno kompletiran i papriri predati nadležnim organima. Dodala je i da je jedini Sandrin motiv za razotkrivanje navodne afere bila dobrobit njene ćerke Olje, kako bi bila upoznata sa svojim poreklom i zemljom iz koje potiče.

Voditeljka je istakla da je pokušala da stupi u kontakt sa navedenim doktorom, ali na kraju joj je rečeno da je on van zemlje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Laserska hirurgija prostate - kada i kome se preporučuje?