PREKO 300 INTERVENCIJA ZA NEKOLIKO MESECI – KARDIOHIRURGIJA U „ADŽIBADEM SISTINI“ FUNKCIONIŠE NESMETANO

Promo

16. 10. 2020. u 14:00

KOMPLETAN spektar kardiohirurških intervencija – od rutinskih do najsloženijih procedura na otvorenom srcu, izvode se u Kliničkoj bolnici „Adžibadem Sistina“ u Skoplju, Makedonija.

ПРЕКО 300 ИНТЕРВЕНЦИЈА ЗА НЕКОЛИКО МЕСЕЦИ – КАРДИОХИРУРГИЈА У „АЏИБАДЕМ СИСТИНИ“ ФУНКЦИОНИШЕ НЕСМЕТАНО

Foto: Promo

Odeljenje  funkcioniše punim kapacitetom i sve hirurške procedure u bolnici odvijaju se nesmetano, pod najvišim bezbednosnim protokolima za zaštitu pacijenata i personala od  KOVID-a 19.


Visoko stručni kadar i pristupačne cene za kardiohirurške intervencije u „Adžibadem Sistina“

U minulih nekoliko meseci u bolnici je izvršeno oko 300 operacija srca. Arterijski koronarni bajpas i rekonstrukcija srčanih zalistaka su najčešće intervencije, koje se u bolnici nude po prihvatljivim cenama od 8.000 i 9.000 evra, sa uključenim bolničkim boravkom od sedam dana. Odeljenje za kardiohirurgiju je uređeno po najsavremenijim standardima. Sastoji se od intenzivne nege, hospitalni deo, operacione hale i ambulante. Uspešnost u dosadašnjem poslovanju je zasluga kontinuiranog ulaganja u edukaciju i usavršavanje tima. Visoko stručni tim nudi profesionalni pristup u zbrinjavanju pacijenata i vrhunsku brigu o njihovom zdravlju, sa ciljem da se odgovori specifičnim potrebama svih kategorija pacijenata. Uspešnost u izvođenju kardiohirurških intervencija je rezultat unificiranog pristupa, timskog rada, posvećenosti i vrhunskoj opremi.

Foto: Promo

 

Odeljenje predvodi eminentni kardiohirurg prof. d-r Aleksandar Nikolić


Specijalno obučeni kardiohirurški međunarodni tim u Kliničkoj bolnici „Adžibadem Sistina“ predvodi prof. d-r Aleksandar Nikolić. U njegovom sastavu rade eminentni i vrhunski profesionalci koji su u svom dosadašnjem iskustvu izveli kardiohirurške intervencije u referentnim svetskim centrima. Prof. d-r Aleksandar Nikolić iza sebe ima blizu 10.000 operacija na otvorenom srcu (ishemična srčana bolest, valvularna hirurgija, minimalno invanzivna valvularna hirurgija, hirurgija aorte i supraortnih grana, kongenitalna srčana bolest kod odraslih). Godine 1999, prof. d-r Nikolić je bio prvi koji je započeo sa primenom invanzivne hirurgije u Srbiji, a 2010 godine je započeo  hirurške intervencije na srčanim zaliscima kod dece, a u 2011. je bio i prvi kardiohirurg u regionu  koji je primenio  TAVI metod.
On je bio deo tima kardiohirurga koji su u 2017 godini u Srbiji izveli prvu transplantaciju veštačkog srca, a godinu dana kasnije svoje iskustvo je preneo i u Kliničkoj bolnici “Adžibadem Sistina” gde je  2018 godine, sa svojim timom ugradio prvo veštačko srce u Makedoniji. U maju ove godine, prof. d-r Nikolić je imao tu čast da bude deo tima kardiohirurga koji su izveli prvu kadaveričnu transplantaciju srca u Makedoniji. Pionir je u uvođenju minimalne invanzivne hirurgije na srčanom zalistku u ovom regionu.

Foto: Promo

 

Najsavremenija aparatura za intenzivnu negu i individualni pristup u lečenju


Kardiohirurška intenzivna nega u „Adžibadem Sistina“ raspolaže sa 14 kreveta i najsavremeniju aparaturu za reanimaciju i intenzivno lečenje, što omogućuje tretman i negu svih teško obolelih pacijenata, kako u ranijem postoperativnom periodu, tako i za one sa hroničnim oboljenjima. Tim, sastavljen od vrhunskih stručnjaka, pruža zdravstvenu negu po svetskim standardima i protokolima i individualni pristup u lečenju. Individualni pristup počinje prvim susretom sa pacijentom, kada se odlučuje o najadekvatnijem hirurškom postupku, nastavlja se vrhunskom negom, a završava se planiranjem i sprovođenjem odgovarajućeg programa za rehabilitaciju.
„Adžibadem Sistina“ je prva bolnica u Makedoniji, akreditovana još u 2016 godini od prestižne Joint Commission International, i reakreditovana 2019 godine, potvrdujući kvalitetnu, bezbednu i vrhunsku negu pacijenata.
Bolnica je deo najveće grupacije bolnica u jugoistočnoj Evropi, zdravstvenog giganta „Adžibadem“, kao i drugog najvećeg lanca bolnica, malezijske grupacije IHH. Biti deo ovih prestižnih zdravstvenih grupacija znači podizanje standarda lečenja i implementaciju svih najsavremenijih tehnologija i metoda u medicinskom tretmanu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)