CRKVENOJ BIBLIOTECI 2.500 KNJIGA: Fondacija humanosti "Večernjih Novosti" vrednom donacijom obradovala žitelje sela Donja Lokošnica kod Leskovca

I. MITIĆ

25. 09. 2020. u 09:40

BIBLIOTEKA formirana u parohijskom domu pri crkvi, posvećenoj Svetim apostolima Petru i Pavlu, u leskovačkom selu Donja Lokošnica, bogatija je za više od 2.500 naslova koje su poklon Fondacije humanosti "Večernjih novosti".

ЦРКВЕНОЈ БИБЛИОТЕЦИ 2.500 КЊИГА: Фондација хуманости Вечерњих Новости вредном донацијом обрадовала житеље села Доња Локошница код Лесковца

Foto I. Mitić

Knjige u izdanju naše kompanije, kao i one koje je naša kulturna rubrika dobijala radi prikaza na stranicama "Novosti", sada su na raspolaganju meštanima Donje Lokošnice, ali i mnogobrojnih sela u njenoj okolini.

Čitaju klasike

ZA samo godinu, dvojica sveštenika su prikupila oko 5.000 naslova. Kažu da u Donjoj Lokošnici ima ljubitelja knjige, a da ih je najviše među srednjoškolcima, studentima, ali i ljudima srednjih godina. Najčešće se čitaju svetski klasici.

Fondacija humanosti je i ovoga puta pokazala razumevanje za inicijativu penzionisanog sveštenika Tihomira Radivojevića (87) i podržala njegove napore da i u Donjoj Lokošnici oformi seosku crkvenu biblioteku. Otac Tika, kako ga zovu u ovom kraju, to je već učinio u leskovačkom selu Kutleš, gde je takođe službovao, a naša Fondacija mu je svesrdno pomagala i u tome. Tamošnja biblioteka sada raspolaže sa čak 16.000 knjiga.

- "Novosti" su mi uvek izlazile u susret. Prve knjige koje sam složio na polici u Kutlešu bile su vaš poklon i zato uvek govorim da je to biblioteka i vašeg lista. To mogu da kažem i za ovu "kuću knjige", a nadam se da ćete nam pomoći da isto učinimo u još nekom od leskovačkih sela - istakao je otac Tika.

U razgovoru sa Divnom Čanaćević, direktorkom, i Lidijom Obradović, predsednicom Upravnog odbora Fondacije humanosti "Večernjih novosti", naši domaćini su izrazili zahvalnost za razumevanje i podršku tome da se i ljudima na selu omogući da što više čitaju.

Reči zahvalnosti imao je i ovdašnji paroh Novica Stefanović koji brine da svi naslovi u crkvenoj biblioteci budu uredno popisani i razvrstani na policama novosagrađenog parohijskog doma.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest