SUTRA KONAČNE RANG LISTE ZA SMEŠTAJ BRUCOŠA U DOMOVE: Mesto će dobiti 1.268 studenata prve godine, odnosno 455 muškaraca i 813 devojaka

B. Borisavljević

23. 09. 2020. u 15:35

NA preliminarnu rang listu za smeštaj u domove studenata prve godine stigle su samo dve žalbe.

СУТРА КОНАЧНЕ РАНГ ЛИСТЕ ЗА СМЕШТАЈ БРУЦОША У ДОМОВЕ: Место ће добити 1.268 студената прве године, односно 455 мушкараца и 813 девојака

Foto: Tanjug

Kako saznajemo u Studentskom centru "Beograd", oba prigovora su pozitivno rešena tako da će lista za devojke biti proširena za dva mesta, pa će se u neki od domova useliti 1.268 studenata prve godine, odnosno 455 muškaraca i 813 dama, što je 60 odsto onih koji su konkurisali.

Za mesto u studentskim domovima u Beogradu je, ove godine je, konkurisalo 2.036 brucoša, od kojih je 745 mladića i 1.291 devojka. Crta će biti dodatno "spuštena" za akademce iz društveno osetljivih kategorija, koji po dosadašnjem iskustvu svi dobiju dom. Među novim stanarima je 310 devojaka vukovaca, kao i 138 mladića sa svim peticima u svedočanstvima.

I ove godine SC "Beograd" nastavlja trend povećanja broja mesta za brucoše i to boljom organizacijom postojećih kapaciteta, povećanjem broja soba kada god postoje mogućnosti, kao i boljom kontrolom ilegalaca. Cilj je da svi brucoši dobiju mesto u domu, kao što je slučaj sa njihovim starijim kolegama.Prosek poslednjeg muškarca na listi je 4,52, a devojke 4,67.

NEMA ZARAŽENIH

U domovima trenutno boravi oko 6.000 studenta i niko od njih nije inficiran korona virusom. Najveća "gužva" je u Studentskom gradu, gde je trenutno smešteno oko 3.000 akademaca. Slede "4.april", "Karaburma" i "Penezić".

Konačne rang liste biće objavljene sutra, a raspodela mesta "zakazana" je od 25. septembra. Studenti će se useljavati u grupama, kako bi se sprečilo širenje infekcije korona virusom. Najviše studenata prve godine dobija mesto u domovima "Patris Lumumba", "Karaburma" i "Žarko Marinović".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave