EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA MOŽE DA SE POGORŠA: Tiodorović poziva na oprez, evo kada može doći do skoka broja zaraženih

Novosti online

21. 08. 2020. u 15:20

TRENUTNA epidemiološka situacija u zemlji zbog korona virusa koja je procenjena kao dobra, može da se pokvari za 10 do 15 dana.

ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА МОЖЕ ДА СЕ ПОГОРША: Тиодоровић позива на опрез, ево када може доћи до скока броја заражених

Foto: Tanjug

Profesor dr Branislav Tiodorvić, epidemiolog i član Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa, kaže da postoji opasnost da se za 10 do 15 dana poveća broj obolelih, a sve zahvaljujući onima koji se vraćaju sa jezera, planina, iz banja.

- Imamo opasnost da,  zbog naših ljudi, kojih nije malo, a koji će se vraćati iz banja, sa planina, jezera gde su velike gužve, a koliko vidimo da se ne pridržavaju mnogo mera,  imamo jednu reakciju, koja bi bila blaga, ne ozbiljna. Ali to znači da bi za jedno 10 do 15 dana mogli da imamo povećanje broja obolelih - kaže prof. dr Tiodorović.

On ističe da je zbog toga i skrenuta ponovo pažnja da moramo da budemo vrlo oprezni, i da se tako i ponašamo, te da ne budemo mnogo optimistični.

Kako saznajemo, na današnjoj sednici Kriznog štaba članovi nisu pričali o još nekim zemljama, za čije bi državljane mogao da se uvede obavezan PCR negativan test, kao što smo uveli za Hrvatsku, Bugarsku, Rumuniju i Bosnu i Hercegovinu.

Danas je doneta odluka da od ponedeljka počnu da rade bioskopi i pozorišta, kao i da se održavanju manje muzičke manifestacije u zatvorenom prostoru. Koncerti na otvorenom još nisu odobreni.

Takođe, od ponedeljka će početi i posete u domove za stare, a u toku sledeće nedelje dobićemo i nove testove za testiranje - antigenske.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a