U MLAĐIM razredima, od prvog do četvrtog, nastava na daljinu odvijaće se samo putem televizije i to na RTS Planeta.

Komentari (34)

Marija

19.08.2020. 12:28

Ovo je dobro sto mozemo da se opredelimo na mesecnom nivou. Mi smo prijavili dete da ce ici u skolu i nadamo se da cemo svi mi roditelji kao i svi zaposleni u skolama ucinite sve da se virus ne rasiri po skolama. Mada mislim da bi ministar mogao da razmotri i mogucnost ugradnje fotokatalitickih preciscivaca vazduha po skolama kako bi se preciscavao vazduh u ucionicama dok su nam deca u njima.

ZALIV tacka NET

19.08.2020. 14:36

@Marija - Ti sreco ne znas gde zivis, dete prvak? Nadas se da se nece siriti virus, nadam se i ja a dok ima novih zarazenih moje dete je kod kuce

VV

19.08.2020. 17:10

@Marija - @Marija: Obavezno ugradnja fotokatalitickih preciscivaca na turbomlazni pogon, koji će kristalizovati čestice virusa u obliku adjungovane matrice polikristalizovane rešetke retkih polimera. Možda bude i sapuna.

Zoran Stojiljković

19.08.2020. 17:23

@Marija - "mogucnost ugradnje fotokatalitickih preciscivaca vazduha" Разредне старешине "организују родитеље" да прикупе новац за кречење/уређивање учионица, купе течни сапун и убрус...Мора да радиш на Pink TV код фото-каталитичког прерађивача глупости...

Zoran

19.08.2020. 12:56

U Republici Srpskoj od 92-95 znaci tokom cijelog rata djeca su isla u skolu, pored svakodnevne opasnosti od granata. Sada pojacan virus zatvarat ce se skole. "Teska" neka vremena dosla. Pozdrav

Ala je opravio svaka mu cast

19.08.2020. 13:15

10 casova online, i 10 sati pripteme, 10 casova u skoli i 10 sati pripreme. Dakle ove godine nema administrativnih poslova, nema dezurstava u skoli, nema casova razrednog staresine, nema prijema roditelja, nema pedagoskih kolegijuma, sastanaka aktiva, nema odeljenskih i nastavnickih veca, nema strucnog usavrsavanja, nema.....

ZALIV tacka NET

19.08.2020. 14:37

@Ala je opravio svaka mu cast - Uffff sta sada, moramo da cuvamo svoju decu umesto da ih shibnemo u skole i zezamo se..... Auffff

ljubica

19.08.2020. 17:11

@Ala je opravio svaka mu cast - Nista se ne brini. Nikada ali bas nikada prosvetni radnici nisu imali 40 casova nedeljno pa nece ni sada. Jedva da su imali polovinu. A pusti me priprema. Zamisli da se svaki hirurg priprema 10 casova svaki dan pred svaku operaciju. Ne bi stigao ni jedno slepo crevo da operise a kamoli sta drugo. Svaka operacija je poseban slucaj, a slovo ili racunska operacija ili II svetski rat ili kontinenti ili amebe su uvek isti.

Lidija

19.08.2020. 17:44

@ljubica - Ha ha. A ja se ubih kod svake promene plana i programa da pronadjem materijale. Kome?Onima sto prodju kroz skolu, a da nista ne nauce. Pa jos znaju kako izgleda nastava, a u zivotu nisu pripremili niti odrzali ni jedan cas. Bogu hvala, u junu stize penzija.

dr u penziji

19.08.2020. 18:02

@Ala je opravio svaka mu cast - Ne brinite, sav posao preuzima ministar licno. On ce odrzavati i veca sam sa sobom, zavrsavati administrativne poslove, sastavljati i pregledati decije radove. U pauzama ce komunicirati sa decom i roditeljima. Nije cilj obrazovanje, kada odavno vladaju neobrazovani. Neobrazovani bi i da daju predloge sta da se radi sa obrazovanjem - da se unisti. Ne ponizava se Vasa profesija radi Vas, vec Vam urusavaju ugled, da Vas deca ne bi slusala, i da slucajno nesto ne nauce. Iz skola moraju izlaziti neznalice, inace osveta ponavljaca ne bi uspela.

Mama

20.08.2020. 10:59

@Ime - Bravo. U manjini smo, neka, ali i ja mislim da je to najpametnije moguće rešenje trenutno. Ne volim online, ali da se razumemo, ni škola neće biti ono što je bila. Kad sve prodje vraćamo se. Niko neće umreti od jedne godine školovanja od kuće.

VLADA 011

19.08.2020. 15:47

Ministre imam dete ide u treci razred osnovne skole ici ce redovno u skolu . Skole ce mesecno anketirati roditelje da li zele da promene nacin pohadjanja nastave zeleo bi ovo da vam kazem Prvo dete nedaj boze se bude inficiralo u skoli moje dete nece vise ici necu cekati neku anketu.

Natasa

19.08.2020. 16:57

Zasto se ne pominju srednjoskolci koji ce boraviti u domovima i koliko ce biti bezbedan njihov boravak, obzirom na to da deca nisu boravila od uvodjenja vanrednog stanja i ne zna se u kojoj meri može doći do zaražavanja!?

Ljilja

19.08.2020. 17:55

Zašto ne pustiti decu da idu u škole i da steknu kolektivni imunite ? Ionako, deca ne umiru, nego gotovo nemaju nikakve simptome. Zato što morate sprovesti plan da ih vakcinišete sumjivim vacinama i uzmete lovu ? To je prikladnije ,zar ne ?

Ana

19.08.2020. 20:29

Moje dete krece u V razred. Apsolutno je sposobno da samo savlada gradivo uz pomoc udzbenika i online platformi eucinica.rs i matematiskopa. nikakav RTS program je ne zanima. Odlicno se snalazi sa kompjuterom uci programiranje od prvog razreda Cak ne moraju ni nastavnici da salju zadatke u elektronskom dnevniku se vidi sta su deca prosla kad je pozovu u skolu da radi testovo ili odgovara ici ce i bice spremna jednako dobro kao i deca koja idu redovno na nastavu. Malo joj nedostaju drugari a inace ovo je sad skola njenih snova brzo uci ima vremena za sve.

Neko

19.08.2020. 21:16

Opet cete napraviti problem na isti nacin kada ste brzo ukinuli mere. Skole su izvor zaraze. Svake godine na samom pocetku skolske godine deca se razboljevaju . To znam iz iskustva. Tako da ocekujte novi talas od polovine septembra.

Ivana

19.08.2020. 22:07

Rastakanje školskog sistema od strane globalista...ministru na dušu što učestvuje i predvodi.Virusa nema, samo plana porobljavanja.Deca će jednako biti osakaćena psihofizički i onlajn i idiotizmom sa maskama.

Iznogud

19.08.2020. 22:50

Moja deca su velika,zavrsila su skolu ,Ali da idu u skolu ispisao bi I have.ovi zarad tudjeg profita,izmisljene pandemije,zarobljavaju decu pred ekranom,koliko je stetan boravak ispred ekrana of 6_7sati dnevno za oci,za mozak,koliko je to udar na socijalne odrastanje,koliko su stetne maske koje usput ne stite I nesmeju da se nose duze of 2sata,..ko ovlascuje nastavnike I obrazuje da mere deci temperature I da zovu spec sluzbe za izolovanje Dece,Koji je to udar na psihu deteta...

Mama

20.08.2020. 14:16

Odlaganje skolske godine,jedino i normalno resenje.Deci se ne sme oduzimati kiseonik!!!Ni jedno od ova dva njihova resenja nikako ne valja(ni maske,ni nastava na daljinu)...Odloziti skolsku godinu,deca nece nista propustiti(sto do godine nece nadoknaditi),a sto je najbitnije zdravlje ce sacuvati.

Dosta više

21.08.2020. 00:13

A meni žao vas što verujete u postojanje virusa Korona. Mnogo mi vas žao. A bre vama ko brani, pokrijte se i preko glave i sedite u kući non stop, mi hoćemo normalan život a jedva čekam kad se za par god otkrije šta je sve ovo bilo i kakva mutljaža teška. Ante sretnite se s pameću više.

Srednjoškolac

21.08.2020. 02:39

Ja kao učenica sam jako uplašena, toliko zaraženih ljudi, toliko umrlih, toliko laži i toliko prevara. Ne znam više šta da mislim. Mi smo izabrali onlajn nastavu, meni je iskreno lakše da ne idem uživo u školu. Ne mogu da znam sa kim dolazim u kontakt i ko može da predstavi pretnju za mene i moju porodicu. Ne znam kako više ni od koga da se štitim. Naša škola je ogromna, devet odeljenja po razredu i u svakom odeljenju po 30 učenika, ti svi učenici ne mogu bezbedno ni da uđu, a ni da izađu iz škole. Svi su pričali da virus ne može deci ništa, a onda su polako počela i deca da oboljevaju. Po mom mišljenju gore je da nosimo troslojne maske toliko sati dnevno,, da imamo manjak kiseonika u organizmu nego da provodimo sve vreme ispred računara sa svim posledicama koje to donosi.