OTVARAJU SE DODATNE LABORATORIJE: Na lični zahtev od sutra se možete testirati na ovim mestima

Novosti online

17. 08. 2020. u 17:17

S OBZIROM na uvećan broj zahteva za testiranjem na korona virus u proteklih nekoliko dana, uz trenutno postojeće, od sutra ujutru se otvaraju i dodatne laboratorije za PCR testiranje na lični zahtev.

ОТВАРАЈУ СЕ ДОДАТНЕ ЛАБОРАТОРИЈЕ: На лични захтев од сутра се можете тестирати на овим местима

Foto: P. Milošević

Što se tiče Beograda, uz dokaz o uplati, testiranje na lični zahtev može se obaviti 6 dana nedeljno, svakim danom osim nedelje, na sledećim lokacijama:

  • Institut za virusologiju, vakcine i serume Torlak (od 08-20 časova),
  • Zavod za biocide i medicinsku ekologiju (od 07-13 časova),
  • Gradski zavod za javno zdravlje (od 08-13 časova),
  • Institut za javno zdravlje Srbije dr Milan Jovanović Batut (od 08-12 časova)
  • Klinički centar Srbije (od 7:30-14:30 časova, mobilni kontejner Epidemiološke službe iza Urgentnog centra).

Imajući u vidu da je najveći broj zahteva za upravo u prestonici, građanima je dostupno 5 lokacija na kojima mogu obaviti testiranje na COVID-19 na lični zahtev. Zbog povećanog broja zahteva za PCR testiranje zbog putovanja, dodatno su uvećani kapaciteti Batuta i Gradskog zavoda za javno zdravlje.

Što se ostatka Srbije tiče, uz dokaz o uplati, testiranje na lični zahtev može se obaviti u Institutima i Zavodima za javno zdravlje, u zavisnosti od grada ili opštine u kojima građani podnose zahtev.

Građani će rezultate testa na lični zahtev, bez obzira na mesto u kome je testiranje urađeno, dobiti u roku od 48 sati.

Bitno je napomenuti da plaćanje testiranja na lični zahtev nije moguće izvršiti u na mestima gde se testiranje i obavlja, tako da je neophodno da građani sa sobom ponesu uplatnice.

Vlada Republike Srbije još jednom apeluje na sve građane da se pridržavaju svih epidemioloških mera. Naročito je važno da oni koji napuštaju zemlju budu posebno odgovorni kako prema sebi, tako i prema svojim najbližima i svojoj okolini. U slučaju da po povratku sa puta osete bilo kakve simptome, od krucijalnog je značaja da se odmah jave u najbližu Covid ambulantu. Važno je takođe da budu svakodnevno upoznati sa epidemiološkom situacijom kako u zemlji u kojoj se nalaze, tako i u Srbiji.

Vlada Republike Srbije sa najvećom pažnjom prati razvoj epidemiološke situacije iz časa u čas i sigurni smo da ćemo zajedno sa svim našim građanima, uz njihovu disciplinu i odgovornost, iz bitke sa korona virusom izaći kao pobednici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)