DANAS je u Dvoru na Uni obeleženo 25 godina od jednog od najtužniih događaja u modernoj istoriji kada je tokom vojne akcije "Oluja" iz krajeva u Hrvatskoj, u kojima su vekovima živeli, proterano više od 250.000 pripadnika srpskog naroda.

Vaske

03.08.2020. 11:02

Jel to PRAVDA ZA SRPSKE ŽRTVE, i posle 25 godina od pogroma srba iz Hrvatske niko da osudi, nema odgovornosti, niko nije kriv što je oko 300000 srba proterano iz NDH. EVROPSKA I SVETSKA SRAMOTA, NDH je nagrađena ulaskom u EU. Srbija bombardovana osiromašenim Uranijumom ponižena i gotovo do temelja uništena. Vrhunac je odlazak SRBINA na proslavu OLUJE ! E moj srbine bog ti dao zdravlja i sreće koliko poštuješ svoj rod.

Pera

03.08.2020. 11:47

To je samo posledica politike koju je Milošević vodio prema RSK. Davao im je neku večinom verbalnu podršku i nadu da će im stvarno i pomoći u slučaju napada voske RH na jedinice RSK. Međutim u tim presudnim teškim trenutcima kada su hrvatske snage napale RSK a podržane dejstvom NATO, Milošević je ostao "neutralan" isto kao i Dodig. U takvom se odnosu snaga nije moglo ništa drugo niti očekivati osim predaje malobrojne i neorganizirane vojske RSK. Dovoljno je samo znati da su politiku RSK vodili zubari i policajci.

Petar

03.08.2020. 12:05

Колико ја знам то су били Холанђани који су све то гледали и правили се луди. Ипак савест је прорадила, после су долазили на лице места и јадали се, причали. Али да се нешто покрене, то не. Па ипак, побијени су Срби, шта ту има.

Željko

04.08.2020. 13:10

Hrvatska vojska nije dobila ni jednu bitku protiv srpske vojske. Zauzimali su već napuštenu teritoriju i iživljavali se na nedužnim civilima. Neka žrtve njihovog terora počivaju u miru a buduće generacije da ovu istinu nikad ne zaborave.