DRŽAVA „ODREŠILA KESU“ ZA LOZNIČKU BOLNICU: Grade „Mali Hjuston“ kraj Drine

V.Mitrić

26. 07. 2020. u 09:52

OPŠTA bolnica u Loznici će, do kraja godine, biti potpuno rekonstruisana, najsavremenije opremljena u svakom smislu, pa će, pored ostalog, kako je najavio predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, dobiti i moderan skener za vrhunsku dijagnostiku.

ДРЖАВА „ОДРЕШИЛА КЕСУ“ ЗА ЛОЗНИЧКУ БОЛНИЦУ: Граде „Мали Хјустон“ крај Дрине

Foto: OB Loznica

Ova ulaganja u lozničko zdravstva, prema rečima gradonačelnika Loznice, Vidoja Petrovića, najveća su u istoriji te ustanove, čak i od same njene izgradnje u jednom od najlepših delova grada.

- Ovu vrstu podrške i pomoći države i predsednika Vučića, svojevremeno, nismo mogli ni da sanjamo, jer je reč, zaista, o velikom poslu i ogromnim ulganjima u zdravstvo, što je nasušna potreba, ali su mogućnosti nas, kao lokalne samouprave, bile uvek male, a sputani smo bili i zakonskim ograničenjima – kaže Petrović.

Samo za rekonstrukcijuna Grudnog, Internog odeljenja i Odeljena neuropsihijatrije je uloženo je više od 400 miliona dinara. Pare je dala vlada Srbije obezbedila vlada preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima.Lokalna vlast je, sa 30 miliona dinara učestvoval u izradi projektne dokumentacije.

U najlošijem stanju bilo je Interno odeljenje, jedno od najvažnijih u ustanovi, koje je, sada, veće za 760 kvadratnih metara, a u potpuno nom ruhu je ranijih 1300 kvadratnih metara.

Radovi na zdanjima u bolničkom krugu započeti su krajem 2018. godine i sasvim dobro napreduju u svakom od odeljenja predviđenih da zablistaju u sasvim novom sjaju, u funcionalnom i svakom drugo smislu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!