ZARAŽENA CELA SRPSKA PORODICA NA LEFKADI: U bolnicu smešteno i troje dece

D. R. Đ.

14. 07. 2020. u 13:19

PORODICA sa troje dece iz Beograda za koju je po dolasku na grčko ostrvo Lefkada utvrđeno da ima koronu nalazi se u Univerzitetskoj bolnici u Janjini u Epiru, do koje su prevezeni ambulantnim kolima i njihovo stanje je stabilno.

ЗАРАЖЕНА ЦЕЛА СРПСКА ПОРОДИЦА НА ЛЕФКАДИ: У болницу смештено и троје деце

Foto: Printskrin Youtube

Sve troje dece (dve, šest i osam godina) bez simptoma je, ali je zbog teže zdravstvene slike koja se razvila kod majke (38) cela porodica smeštena u bolnicu, koja ima i pedijatrijsko odeljenje, kako se deca ne bi razdvajala od roditelja.

Ovi srpski turisti, kako su nam preneli njihovi prijatelji, pošli su na odmor u sopstvenoj organizaciji i po dolasku u Grčku urađen im je test na kovid 19. Pozitivan nalaz dobili su svih petoro. Zbog toga su odmah smešteni u karantin na Lefkadi, ali je stanje majke ubrzo počelo da se pogoršava. Uz pomoć naše ambasade u Atini i posebno počasnog konzula Srbije na Kefaloniji Viktora Ruhotasa, počelo je da se traži rešenje da se Srpkinji pruži medicinska pomoć, a da istovremeno deca mogu da viđaju roditelje.

Kako smo čuli, grčki krizni štab je izašao u susret ovim molbama i svi su sada u istoj bolnici. Majci nije potreban kiseonik, ali je pod stalnim nadzorom lekara. U ovoj zdravstvenoj ustanovi u Janjini ima i doktora koji su medicinu završili u Beogradu i njihova pomoć je takođe dragocena.

Inače, i naš počasni konzul Ruhotas, koji se angažovao u ovom slučaju, takođe je bio beogradski student i za Sretenje ove godine dobio je od predsednika Aleksandra Vučića Orden srpske zastave trećeg stepena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju