GAŠIĆ OBIŠAO "KOBRE": Nastavićemo da Odred opremamo najsavremenijim naoružanjem

Novosti online

19. 06. 2024. u 14:40

MINISTAR odbrane Bratislav Gašić obišao je danas Odred vojne policije specijalne namene „Kobre“ u kasarni „Vasa Čarapić“ u Beogradu.

ГАШИЋ ОБИШАО КОБРЕ: Наставићемо да Одред опремамо најсавременијим наоружањем

Foto: Ministarstvo odbrane

Tom prilikom, komandant Odreda pukovnik Darko Đošić predstavio je ministru odbrane najvažnije zadatke i organizaciju jedinice, kao i projekat izgradnje novog objekta u kasarni „Vasa Čarapić“.

Posle sastanka i razgovora sa pripadnicima jedinice, ministar Gašić rekao je da ima puno poverenje u profesionalizam i vrhunsku osposobljenost „Kobri“ koji su tokom 46 godina svog postojanja svaki postavljeni zadatak, bez obzira na složenost i rizik, izvršili na vrhunskom nivou.

- Biti pripadnik Odreda „Kobre“ stvar je prestiža. Oni svojim radom, požrtvovanjem i vrhunskom obučenošću svakodnevno opravdavaju epitet elitnog sastava naše vojske. Nastavićemo da Odred opremamo najsavremenijim naoružanjem i vojnom opremom i ulažemo u kvalitet njihove obuke – poručio je ministar Gašić.

On je izrazio zadovoljstvo što danas u stroju vidi mnogo mladih ljudi, spremnih i odlučnih da čuvaju bezbednost i sigurnost naše zemlje i njenih građana.

- Upravo zbog toga, dalja popuna specijalnih jedinica najkvalitetnijim kadrom ostaje jedan od naših prioritetnih zadataka. Trenutno je otvoren konkurs za popunu Odreda „Kobre“ i 72. brigade za specijalne operacije. To je šansa za sve koji žele da dokažu svoje sposobnosti i postanu deo našeg elitnog stroja. Koristim priliku da pozovem odvažne devojke i mladiće kojima je Srbija u srcu i koji sanjaju o zvanju specijalca Vojske Srbije, da se prijave – poručio je ministar Gašić.

Foto: Ministarstvo odbrane

On je, takođe, istakao da će se u narednom periodu nastaviti s poboljšanjem materijalnog statusa, kako pripadnika specijalnih jedinica, tako i svih drugih pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, jer oni, kako je rekao, svojim radom i spremnošću da brane našu zemlju i narod, to i zaslužuju.

- Na kraju, želeo bih da vam zahvalim na svemu što radite. Vaš posao nosi veliku odgovornost, rizik i odricanja. Taj entuzijazam i posvećenost čine vas ponosom Vojske Srbije, naše zemlje i svih njenih građana – rekao je ministar Gašić pripadnicima Odreda.

Komandant „Kobri“ pukovnik Đošić poklonio je ministru Gašiću paradni bodež, u znak sećanja na današnji obilazak Odreda.

Obilasku su prisustvovali šef Kabineta ministra odbrane brigadni general Goran Momčilović i načelnik Uprave vojne policije Generalštaba brigadni general Milan Lazić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BIĆE GRADA I KIŠE, RHMZ IZDAO UPOZORENJE: Vremenska prognoza za subotu, 20. jul