NOVOSTI UŽIVO IZBORI 2024 SA LICA MESTA

SRBIJA NA UDARU SNAŽNOG NEVREMENA: Ovom delu naše zemlje danas "prete" jaka kiša i grad veličine oraha

Novosti online

20. 05. 2024. u 14:20

REPUBLIČKI hidrometeorološki zavod Srbije najavio je da će danas u toku dana biti promenljivo oblačno i toplo sa sunčanim intervalima i lokalnom pojavom kiše i pljuskova sa grmljavinom.

СРБИЈА НА УДАРУ СНАЖНОГ НЕВРЕМЕНА: Овом делу наше земље данас прете јака киша и град величине ораха

Foto: Tanjug

Hailz Srbija: Grad do veličine oraha

Hailz Srbija, meteorološki sistem, objavio je da je od izmerenih količina padavina od jutros, najviše kiše palo na teritoriji Požege i Vranja. Na prostoru Prištine bilo je i grada veličine lešnika.

- Današnji dan imaće uglavnom orografske razvoje (vezane za planinske i brdske predele) južno od Save i Dunava, koji će se sporije premeštati. Prvi oblaci se razvijaju na području Bajine Bašte. Izolovano će biti jakih pljuskova i grmljavina i grada do veličine oraha iz najvećih oblaka.

U nizijama šanse za pljuskove i grmljavine su znatno manje, ali ne i isključene. U košavskom području su najmanje šanse za bilo kakve padavine - navode iz Hailz Srbija.

Na snazi upozorenje

U poslednjem upozorenju RHMZ je za sutra posle podne i uveče najavio lokalno kratkotrajne vremenske nepogode: obilniji pljuskovi, između 20 i 40 mm za kratak vremenski period, ponegde i više, jak i olujni vetar u zoni pljuska i grad.

Takođe, tokom dana će na jugu Banata duvati jak i olujni jugoistočni vetar koji će krajem dana i tokom noći biti u slabljenju.

Upaljen meteoalarm

U celoj Srbiji sutra će na snazi biti meteoalarm zbog kiše, grmljavine, a u Banatu i zbog jakog vetra.

(Kurir)

BONUS VIDEO: OSVESTI PODSVEST: Čije su naše misli?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Inovacija iz Japana kao savršen dodatak kolekciji „Art Must Go On“ Bate Spasojevića