BORAČKA SPOMENICA RODITELJIMA VODNIKA STRADALOG NA KOŠARAMA: Ivan Vasojević iz okoline Sjenice poginuo izvlačeći ranjenog vojnika

V.C.

11. 04. 2024. u 16:27

ANĐELIJI i GRUJI, roditeljima vodnika Ivana Vasojevića, koji je pre četvrt veka stradao u Bici na Košarama, u selu Donji Goračići kod Sjenice, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković uručio je Boračku spomenicu.

БОРАЧКА СПОМЕНИЦА РОДИТЕЉИМА ВОДНИКА СТРАДАЛОГ НА КОШАРАМА: Иван Васојевић из околине Сјенице погинуо извлачећи рањеног војника

Ministarstvo za rad

- To je čovek koji je na današnji dan, pre 25 godina stradao u Bici na Košarama, u trećem danu bitke, izvlačeći svog ranjenog vojnika. Time je dao primer junaštva i čovekoljublja, kakve moderne generacije retko sreću. Zato smo dužni kao država, kao društvo, kao pokoljenje, da tu njegovu žrtvu i taj junački primer sačuvamo od zaborava. Jedan od tih načina jeste i kroz uručivanje Boračke spomenice, jer se tom prilikom setimo porodice stradalog borca i na takav način pokazujemo da njihove žrtve nismo zaboravili, da junake pamtimo i da ćemo ih pominjati u godinama, decenijama i vekovima pred nama, ali to pokazujemo i pomoći koju pružamo članovima porodice. Jer samo vrede imena onih koji se pominju, a naš narod ove druge zove nepomenici - rekao je Selaković.

On je u prisustvu ministara Miloša Vučevića i Gorana Vesića, kao i Huseina Memića, otkrio spomen-tablu na zgradi u kojoj je vodnik Vasojević živeo. Venac na njegov grob položili su ne samo ministri, već i delegacija Vojske Srbije i predstavnici Udruženja boraca heroja sa Košara i Paštrika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave