RFZO DOVODI STRANE STRUČNJAKE: U Srbiji operišu lekari iz Italije i Engleske

R. D.

02. 04. 2024. u 16:55

ITALIJANSKI kardiohirurg Alesandro Đamberti, na Institutu za kardiovaskularne bolesti "Dedinje", od 07. do 10. aprila, sa srpskim timom kardiohirurga operisaće kompleksne urođene srčane mane kod osmoro odraslih pacijenata.

РФЗО ДОВОДИ СТРАНЕ СТРУЧЊАКЕ: У Србији оперишу лекари из Италије и Енглеске

Foto: Novosti

Đamberti je direktor centra za urođene srčane mane u bolnici "San Donato" u Milanu, a u Srbiju dolazi o trošku RFZO.

Posete stranih stručnjaka nastaviće se takođe tokom ovog meseca i dolaskom kardiohirurga prof. dr Viktora Tsanga iz londonske "Great Ormond Street Hospital for Children", u Institut za zdravstvenu zaštitu majke i deteta "Dr Vukan Čupić". On će operisati dvoje dece.

Očekuje se, takođe, i dolazak tima lekara iz iste bolnice - dr Nikosa Kesaris (dečji transplant hirurg), dr Janisa Lokopulosa (adultni transplant hirurg) i dr Jelene Stojanović nefrologa, radi nastavka unapređenja dečijeg programa transplantacija bubrega sa živih donora u Srbiji. Po njihovom dolasku biće urađene još dve transplantacije u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj.

Dovođenjem stranih stručnjaka troškovi lečenja umanjuju se čak za deset puta u odnosu na cenu koju bi platili da se pacijenti na lečenje pošalju u inostranstvo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SLAVIMO VELIKU SREDU: Šta ne sme da se radi i KO DANAS FARBA jaja