MAJOR POLICIJE O MAJCI NESTALE DANKE: Razjasnila mnoge nejasnoće, od poligrafa pa do telefona i saslušanja

Novosti online

31. 03. 2024. u 22:44

POLICIJSKA major Bojana Otović Pjanović je gostujući na RTV Pink razjasnila sve nejasnoće o majci nestale Danke Ilić (2), devojčice koja je nestala 26. marta oko 13:45 časova u Banjskom polju, kod Bora. Ona je istakla i u kom pravcu dalje se nastavlja istraga.

МАЈОР ПОЛИЦИЈЕ О МАЈЦИ НЕСТАЛЕ ДАНКЕ: Разјаснила многе нејасноће, од полиграфа па до телефона и саслушања

Foto: Društvene mreže

- Majka je prva bila na licu mesta, ona je ključni svedok, moguće je i da je sada u policijskoj stanici. Izlazili smo i na lice mesta da se sprovede istraga, bila je i ona i članovi uže porodice, jer moramo krenuti od njih - kazala je.

O poligrafu

- Majka je u drugom stanju i ne može da se podvrgne poligrafu. U trudnoj ženi kucaju dva srca i poligraf nije moguć zbog toga. I zakon nalaže da se ne može trudna žena podvrgnuti poligrafu, nije odbila nego zakon tako nalaže - dodala je.

- Mi u ovom trenutku preispitujemo svaku činjenicu kao da ima osnovana sumnja, a ne osnov sumnje na najmanji nivo podozrenja da je neko sumnjiv za neko krivično delo. Videli ste i u vašoj najavi da se radila i kontrola kanala koji odvodi vodu iz Borskog jezera u fabriku "Zijin", zato što se u samom krugu porodične kuće nalazi upravo ta jedna šahta - istakla je.

O veštačenju telefona majke

- Istraga je u toku, što se tiče veštačenja telefona, naše službe rade na tome i to je u prvim danima urađeno. Moramo da preispitamo sve činjenice - poručila je.

O saslušanjima

- Mi smo mnogo puta izlazili sa ocem i majkom na lice mesta, što je logično i logično je da su oni više puta saslušavani - dodala je.

- Radi se preispitivanje svih činjenica i okolnosti i moramo odraditi rekonstrukciju događaja da bismo bili sigurni kako je moglo doći da dete sa određene površine prostora napusti krug prostora i tako dalje... - rekla je.

Upitana o daljem pravcu istrage Otović Pjanović kaže da je istraga obimna i da na njoj rade operativci, operativna analitika i mnogi drugi.

- Ja ne volim da pričam koje su to mere koje preduzimamo, o tome neću govoriti, reći ću samo da se preduzimaju sve mere i radnje na eliminaciji svih osnova da se neko može dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog dela - rekla je major.

Otović Pjanović je rekla da je prevrnut svaki kamen da bi se Danka pronašla i da su određene grupe ljudi bile na određenim zadacima.

- Mi nismo išli i radili jedno i još uvek se radi paralelno - kazala je major i objasnila da se nada da ćemo imati pozitivan ishod.

BONUS VIDEO

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)