BOR NOĆAS NE SPAVA: Svi se mole za malu Danku - kako zaspati kad devojčice još nema

S. M. J.

26. 03. 2024. u 23:55

POTRAGA za malom Dankom Ilić, nestalom danas u 13.45 sati u Banjskom polju, prigradskom naselju nadomak Bora je nastavljena. U ovom rudarskom gradu skoro da niko ne spava.

БОР НОЋАС НЕ СПАВА: Сви се моле за малу Данку - како заспати кад девојчице још нема

Foto: Igor Mitrović/Društvene mreže

Devojčica Danka koja je danas netragom nestala iz Banjskog polja kod Bora u kojem je bila sa majkom i godinu dana starijim bratom, još uvek nije pronađena. Cela Srbija je sve nade položila u policiju, spasioce i pripadnike Žandarmerije moleći se da malenu što pre pronađu.

- Bor je večeras na nogama. Mnogi ljudi su došli u potragu za nestalim detetom. Pretražili smo sve što nam je palo na pamet. Molite komšije, građane koji imaju vikendice da sutra ujutru obiđu svoja dvorišta, kuće, pomoćne objekte Svaka zgrada da se vidi, bukvalno sve što vam padne na pamet. Mi i momak koji živi u Banji obišli smo i gledali šahte, nedovršene kuće, rupe, kanale. Svako ko ima bilo kakve korisne informacije neka se javi. Ako neko ima video nadzor neka se javi policiji.  Svaka informacija je od pomoći – kaže Dalibor Jović, odbornik, predstavnik humanitarnog  Udruženja „Borci za Bor“, koje se naročito istaklo u prikupljanju pomoći za lečenje teško obolele borske dece, ali i za poboljšanje uslova života mnogih mališana na ivici egzistencije.

On je pozvao građane da budno prate instrukcije MUP-a i budu spremni da se odazovu eventualnom apelu da i sami pomognu.

- Ako Danku ne nađu noćas mislim da će ujutru tražiti pomoć od građana. Ako radi, svako ko može da odgovori. Kako zaspati u ovoj noći kada su misli sa njom – dodaje Jović.

Građani Bora i danas su se masovno uključili u potragu, organizujući se putem društvenih mreža.  

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!