SNEG KRAJEM MARTA: Danas nas očekuje vremenski rolerkoster

Novosti online

25. 03. 2024. u 01:00

VREME u Srbiji promenljivo oblačno i sveže sa sunčanim intervalima i lokalnom pojavom kratkotrajne kiše i maksimalnom temperaturom do 15 stepeni.

СНЕГ КРАЈЕМ МАРТА: Данас нас очекује временски ролеркостер

Foto: D. Balšić

Na planinama se očekuje sneg, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Kratkotrajni sneg se očekuje ponegde i u brdskim predelima jugozapadne, južne i jugoistočne Srbije.

Vetar slab i umeren, u Vojvodini i na istoku Srbije povremeno i jak, zapadni i severozapadni, uveče u slabljenju i skretanju na jugozapadni i južni pravac.

Najniža temperatura od dva stepena do pet stepeni, najviša od 10 do 15 stepeni.

Uveče i noću vedro.

Vremenska prognoza za Beograd

U Beogradu promenljivo oblačno i sveže sa sunčanim intervalima, a kratkotrajna kiša se očekuje pre podne i sredinom dana.

Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni, uveče u skretanju na jugozapadni i južni pravac.

Najniža temperatura od 2 do 4 stepena, najviša oko 14 stepeni.

Uveče i noću vedro.

Vreme narednih dana

Prema prognozi za narednih sedam dana, u utorak ujutro u većem delu zemlje prizemni mraz, a lokalno se očekuje i slab mraz na dva metra visine.

U toku dana toplije uz naoblačenje sa jugozapada.

U utorak posle podne i uveče, kao i u sredu ponegde kratkotrajna kiša ili pljusak.

U košavskom području i na planinama duvaće umeren i jak, a na jugu Banata i u donjem Podunavlju povremeno i olujni, jugoistočni i južni vetar.

U četvrtak umereno do potpuno oblačno, mestimično s kišom i lokalnim pljuskovima koji će ponegde biti praćeni i grmljavinom, uz slabljenje i skretanje vetra na severozapadni pravac.

Zatim pretežno sunčano, a novo naoblačenje sa kišom i lokalnim pljuskovima očekuje se u ponedeljak, 1. aprila uveče i tokom noći ka utorku, 2. aprila.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!