JEDNOKRATNA POMOĆ I VAUČERI ZA KUPOVINU LEKOVA STOJISAVLJEVIĆIMA: Ministarka Darija Kisić u poseti porodici čije dete boluje od retke bolesti

V.C.

14. 03. 2024. u 17:32

MINISTARKA za brigu o porodici i demografiju prof. dr Darija Kisić uručila je porodici Stojisavljević, čije dete boluje od cistične fibroze, rešenje o isplati jednokratne finansijske pomoći i vaučere za kupovinu lekova i medicinskih sredstava i za rehabilitaciju, u ukupnoj vrednosti od 110.000 dinara.

ЈЕДНОКРАТНА ПОМОЋ И ВАУЧЕРИ ЗА КУПОВИНУ ЛЕКОВА СТОЈИСАВЉЕВИЋИМА: Министарка Дарија Кисић у посети породици чије дете болује од ретке болести

Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju

- Ovo je samo jedan vid podrške koju pružamo obolelima od retkih bolesti i njihovim porodicama. Na ovom putu niste sami, tu je vaša država da vam pomogne i želimo da ovakvu vrstu podrške pružimo svim porodicama u našoj Srbiji - navela je Kisić.

Podsetila je i da je u okviru Ministarstva na čijem je čelu formirana Grupa za podršku porodicama dece obolele od retkih bolesti i drugim obolelima od retkih bolesti, koja je svakodnevno u kontaktu sa porodicama i obolelima, s ciljem poboljšanja kvaliteta njihovog života.

- Porodice koje imaju člana obolelog od retkih bolesti nisu retke zato što njihov član boluje od bolesti koja se ne sreće tako često, već zato što imaju snagu i jačinu koja se retko sreće. Zato je divno biti u njihovom društvu, jer nas uče kako da budemo bolji i plemenitiji - rekla je Kisić, i dodala da je porodica Stojisavljević primer snage i ljubavi, a da je njihova ćerka, zahvaljujući terapiji koju je primila, danas zdrava i vesela devojčica.

Oboleli od retkih bolesti i njihove porodice imaju pravo na jednokratnu finansijsku pomoć u iznosu od 25.000 dinara, vaučer za kupovinu lekova i medicinskih sredstava u iznosu od 35.000 dinara i vaučer za rehabilitaciju u banjama u iznosu od 50.000 dinara.

Porodica Stojisavljević je zahvalila ministarki na poseti i poručila da, pored dostupne terapije, ova dodatna podrška države mnogo znači obolelima i njihovim porodicama.

BONUS VIDEO - DR Novosti: Kada treba početi sa anti-age rutinom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UBIJEN ALEKSANDR PELEŠENKO: Dvostruki šampion Evrope poginuo u Ukrajini