OSUDILI OTIMANJE KIM: Protest Srba i Čeha u Pragu zbog Kosova i Metohije

J. S.

18. 02. 2024. u 13:55

Udruženje Čeha "Prijatelji Srba na Kosovu" i udruženje Srba u Češkoj i ove godine 16.godinu zaredom održali su mirni protest u Pragu odakle su poslali još jednom poruku da zajedno osuđuju „otimanja Kosova“.

ОСУДИЛИ ОТИМАЊЕ КИМ: Протест Срба и Чеха у Прагу због Косова и Метохије

foto: Privatna arhiva

Predsednica udruženja Srba u Češkoj  Marina Perović kaže da joj je posebno drago što je i ove godine   predsednik udruženja Čeha koje je pokrenulo akciju  poslanik u parlamentu Češke Republike  Jaroslav Foldina istrajao u tome da Srbi i Česi ne smeju ostati nemi zbog situacije na Kosovu i Metohiji.

Sa njima je u prvim redovima bio i podpredsednik udruženja  režiser koji je snimio film "Oteto Kosovo" Vaclav Dvorak.

-"Protest protiv otimanja Kosova Srbiji" u centralnoj ulici u Pragu na Vaclavskom trgu je nešto od čega ne odustajemo od 2008. godine. Ove godine  pored Jaroslava Foldina, njegovog savetnika Milutina Ilića i Vaclava Dvoraka govorio je kao specijalni gost i advokat Goran Petronijević iz Srbije – kaže Marina Perović.

U centru Praga okupio se veliki broj Srba koji žive i rade u ovoj zemlji, ali i Čeha koji ne podržavaju ideju jednostranog proglašenja Kosova i Metohije za državu. Ujedno ovim protestom je naglašeno i  kršenje međunarodnog prava na KiM.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)