POBEGLA OD NASILNICA U DRUGU ŠKOLU: Policija i tužilaštvo ispituju slučaj napada na učenicu u Nišu

J. Ćosin

07. 02. 2024. u 11:24

POLICIJA u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Nišu istražuje vršnjačko nasilje nad učenicom sedmog razreda OŠ "Car Konstantin", koju su napale drugarice sa maskama i fantomkama i gađale je kamenom u glavu.

ПОБЕГЛА ОД НАСИЛНИЦА У ДРУГУ ШКОЛУ: Полиција и тужилаштво испитују случај напада на ученицу у Нишу

Foto: J.Ć.

Incident se desio 24. januara izvan školskog dvorišta, a za sada nije poznato kakve je povrede zadobila pretučena devojčica i da li su vinovnici pronađeni. U niškoj policiji je samo potvrđeno da je postupano istog dana kada je podneta prijava i da su preduzeli sve iz svoje nadležnosti.

U međuvremenu je napadnuta devojčica ispisana iz "Cara Konstantina" i prebačena u drugu školu.

Prof. dr Igor Novaković, prijatelj oca zlostavljane devojčice, koji je ukazao na ovaj slučaj objavom na svom Fejsbuk profilu, kaže za naš list da je svemu prethodila i preteća poruka na društvenim mrežama.

- Pre nego što se desio taj incident ona je dobila na "Instagramu" poruku da će, ako dobije peticu iz nemačkog, dobiti batine posle škole. To se i dogodilo, napale su je tri devojčice, jedna sa fantomkom, druge dve sa maskama. Kamenjem su je udarale u glavu i dete je sa tim povredama otišlo kući i više nije želelo da ide u školu - priča nam Novaković.

On ističe da je nakon toga odlučio da se lično angažuje oko ovoga:

- Pozvao sam načelnike Okruga i Školske uprave. Tokom razgovora sa direktorkom škole utvrdili smo da je sociometrijski test u tom odeljenju rađen 1. novembra 2023. pokazao da 26 od 27 đaka ukazuje na problem sa nasilnicom.

Direktorka škole Gordana Milošević navela je da je školski policajac obavestio upravu o nasilju koje je učenica doživela na putu do škole, a oni su kontaktirali sa roditeljima, pregledali snimke sa kamera i devojčici pružili psihološku podršku.

Do kuće je prati razredni

- Time što je dete koje je pretrpelo nasilje moralo da bude prebačeno u drugu školu, a nasilnici su ostali gde su i bili, bitka je izgubljena. Devojčica je sada smirena, odlično je prihvaćena u novoj školi. Njen razredni starešina je prati svakog dana od škole do kuće iako mu to nije obaveza, ali je to jedan ozbiljan prosvetni radnik - kaže Novaković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)