"BOMBARDOVALI SU MOJU ZEMLJU KADA SAM IMAO 11 GODINA" Ovo je odgovor Miloša Bikovića nakon što ga je HBO na zahtev Ukrajine izbacio iz serije

Марија Стевановић
Marija Stevanović

03. 02. 2024. u 09:13

SRPSKI glumac Miloš Biković trebalo je da se pojavi u narednoj, trećoj sezoni serije "Beli Lotos" ("White Lotus") u produkciji čuvene medijske kuće HBO, međutim, to toga neće doći.

БОМБАРДОВАЛИ СУ МОЈУ ЗЕМЉУ КАДА САМ ИМАО 11 ГОДИНА Ово је одговор Милоша Биковића након што га је ХБО на захтев Украјине избацио из серије

Foto: ATA images

Miloš Biković se na društvenim mrežama ovim povodom oglasio saopštenjem.

- Odrastao sam u zemlji razorenoj ratom. Kada sam imao 11 godina, dane i noći sam provodio u skloništu, dok je bombardovana moja zemlja i moj rodni grad. Takvu pustoš nikad nikome ne bih poželeo. Svakim danom je sve više sukoba svuda u celom svetu. Svaki od njih je različit. I svaki od njih je strašan. Voleo bih da svi oni prestanu i da pobedi princip ljubavi. Danas se protiv mene vodi ciljana kampanja, koja kroz spoljni uticaj stvara ozbiljan presedan, bacajući senku na suštinu umetničke slobode. Rezultat takvog narativa je trijumf besmisla i poraz umetnosti. Počastvovan sam što sam izbaran da budem deo "White Lotus"-a, TV serije koju veoma uvažavam, i uz kolege koje izuzetno poštujem. Ipak, moje učešće u njoj nije moguće iz razloga koji su van domena kulture, i ja se neću poklanjati narativu koji ugrožava moj integritet. Želim da se zahvalim svima koji su bili uz mene, a mojim kolegama želim veliki uspeh u novoj sezoni. Uprkos svemu, ja i dalje verujem da umetnost leči i da može da ujedini čovečanstvo. Stoga će moja uverenja i moja posvećenost umetnosti ostati nepromenjeni - poručio je Miloš Biković.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Miloš Biković (@bikovic)

Podsetimo, Biković se našao na udaru Ministarstva spoljnih poslova Ukrajine, koje ga je nazvalo "Putinovim glumcem" i optužilo da "podržava genocid i krši međunarodno pravo". Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine prošle nedelje je pozvalo HBO da u predstojećoj sezoni svog hit šoua "Beli Lotos" izbaci srpskog glumca, koji je sada zamenjen u seriji.

Kako "Deadline" prenosi, Miloš Biković neće biti u idućoj sezoni, gde je trebalo da glumi manju ulogu gurua sklonog flertovanju. Ova uloga će biti dodeljena drugom glumcu, a snimanje će uskoro početi u jugoistočnoj Aziji.

BONUS VIDEO:

PRIČE IZ HRONIKE - Darko Mladić: Ratko se teško kreće sam

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)