HITLEROVA DIREKTIVA O NAPADU NA JUGOSLAVIJU OD SUTRA IZLOŽENA U NARODNOM MUZEJU: Građani će moći da je vide do 18. februara

V.V.C.

24. 01. 2024. u 12:09

ZLOGLASNA direktiva nemačkog kancelara Adolfa Hitlera, kojom je 28. marta 1941. godine naredio združeni napad na Kraljevinu Jugoslaviju i Kraljevinu Grčku, biće, počev od četvrtka 25. januara, u podne, izložena u Narodnom muzeju Srbije.

ХИТЛЕРОВА ДИРЕКТИВА О НАПАДУ НА ЈУГОСЛАВИЈУ ОД СУТРА ИЗЛОЖЕНА У НАРОДНОМ МУЗЕЈУ: Грађани ће моћи да је виде до 18. фебруара

FOTO: Arhiva novosti

Početak izlaganja famozne Direktive 25 pratiće obraćanje direktora Muzeja žrtava genocida Dejana Ristića i direktorke Narodnog muzeja Srbije Bojane Borić Brešković.

Ovaj istorijski artefakt značajan za našu zemlju biće izložen sve do 18. februara 2024. godine, a u povodu obeležavanja nacionalnog praznika Sretenje - Dana državnosti Srbije, poručuju iz Muzeja žrtava genocida.

Direktiva, koji je potpisao lično Hitler, sačinjena je u trinaest originala, od kojih je jedan u vlasništvu Srbije od kraja prošle godine, kada je kupljen za 42.000 dolara na on lajn aukciji, novcem koji je, na inicijativu predsednika, obezbedila Vlada.

Ovaj istorijski izvor od danas je trajno pohranjen u Muzeju žrtava genocida.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)