OSMAK PRETIO DA ĆE POBITI CEO RAZRED: NJegova drugarica otkrila šta joj je rekao - svi detalji drame u Subotici

J. LEMAJIĆ

23. 01. 2024. u 15:31

UČENIK osmog razreda OŠ "Sečenji Ištvan" iz Subotice suspendovan je sa nastave i protiv njega je podneta krivična prijava zbog navodnih pretnji. Ali, kako se za njih čulo posredno, od jedne učenice koja je prepričala šta joj je rekao, tek treba da se utvrdi koja od dve verzije je verodostojna. Prema jednoj osmak je pretio "da će pobiti ceo razred, razrednog starešinu i nastavnicu hemije", a prema drugoj - "da će izbosti nastavnicu hemije i osvetiti se svima koji su ga ismevali".

ОСМАК ПРЕТИО ДА ЋЕ ПОБИТИ ЦЕО РАЗРЕД: Његова другарица открила шта јој је рекао - сви детаљи драме у Суботици

foto:J.L.

Naime, incident o kome bruji ceo grad dogodio se krajem prošle nedelje. Najpre je dečak zbog nediscipline, jer nije hteo da preda mobilni telefon na početku časa engleskog, u ponedeljak poslat kući da nastavu prati onlajn. Potom se krajem nedelje pojavio kod škole, a njegova drugarica je na času hemije ispričala šta joj je sve rekao da će uraditi.

- O svemu ovome mi smo najpre čuli od svoje dece koja su se uplašila. Devojčica je ispričala da je rekao da će izbosti nastavnicu hemije, da će se osvetiti svima koji su mu se podsmevali. Odmah su pozvali školskog policajca koji u tom momentu nije bio u školi, a nastava se posle odvijala pod ključem - ispričao nam je jedan od uznemirenih roditelja.

- Niko od nadležnih u školi nam sve ovo vreme ne govori šta se zaista desilo, učiteljica je čak rekla da nije dužna da nas o tome obaveštava. Možda je dečak hteo samo "da ispadne faca", a možda je i mislio ozbiljno, ali u svakom slučaju mora da se reaguje.

Roditelji đaka koji idu u odeljenje sa suspendovanim učenikom, kažu da on odranije pravi probleme i da mu je verovatno potrebna pomoć.

- Dete ima ozbiljnih zdravstvenih problema, a naša deca ispaštaju zbog toga. Sve smo pokušali, i razgovore sa psihologom, i sa njim i njegovom majkom i razrednim starešinom, kao i sa direktorkom. Na sve smo solucije pristajali. Konkretno moje dete je napao prvi put u petom razredu, a na svakih pola godine desi se neki incident. Tom detetu treba pomoć, a naša deca trpe - rekla nam je jedna majka. - I ovo što je ispričala devojčica da je on pretio, treba ispitati.

U saopštenju škole koje je potpisala direktorka Kristina Antal Dinčić stoji da je škola upoznata sa događajem i da su preduzete sve mere.

- Škola je nakon saznanja dobijenog od učenika naše škole, a u vezi sa razgovorom koji je bio van škole i koji se odnosio na navodne pretnje, preduzela sve iz svoje nadležnosti. Odmah smo pristupili sakupljanju informacija i postupanju po Pravilniku o protokolu postupanja u ustanovi u odgovoru na nasilje, zlostavljanje i zanemarivanje, te su naša saznanja prijavljena svim nadležnim organima u spoljašnjoj zaštitnoj mreži. Uključili smo: Školsku upravu Sombor, MUP Subotica, CSZR Subotica, Dečji dispanzer Subotica - ističe direktorka. - Preduzete su koordinirane aktivnosti Škole i spoljašnje zaštitne mreže, gde svako preduzima korake iz svoje nadležnosti. Nemamo prava da iznosimo podatake bilo kog učenika ili zaposlenog jer bismo time kršili ljudska prava i prava na zaštitu podataka ličnosti.

U ceo slučaj su uključeni i policija i Više javno tužilaštvo, kao i nadležne službe socijalne zaštite.

- Školskom policajcu koji se nalazio na dužnosti u navedenoj školi prijavljen je problem koji nastavno osoblje ove škole ima sa jednim učenikom osmog razreda. O svemu je upoznato Više javno tužilaštvo u Subotici koje je naložilo da se protiv ovog učenika podnese krivična prijava zbog sumnje da je učinio krivično delo ugrožavanje sigurnosti - rekli su nam u subotičkoj policiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

VEĆ OD 380 EVRA: Evo kako da posetite ovu egzotičnu destinaciju za malo para i to na 8, 11 ili 12 dana avionom