SMANJENE REZERVE KRVI: Zavod za transfuziju krvi Vojvodine apeluje na dobrovoljne davaoce, radiće u subotu, 20. januara

Lj.P.

18. 01. 2024. u 16:26

ZAVOD za transfuziju krvi Vojvodine, zbog smaenih rezervi krvi, radiće u subotu, 20 januara od do 12 sati u Ulici hajduk Veljka 9a u Novom Sadu.

СМАЊЕНЕ РЕЗЕРВЕ КРВИ: Завод за трансфузију крви Војводине апелује на добровољне даваоце, радиће у суботу, 20. јануара

Crveni krst u Požarevcu

- Trenutne raspoložive rezerve krvi nisu dovoljne za sve potrebe pacijenata na teritoriji Novog Sada i Vojvodine – navde iz Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine. - Ukoliko nam se hitno ne odazove veći broj davalaca krvi, nemamo mogućnost da uputimo krv prema svim klinikama. Dnevno je potrebno da se odazove 250 do 300 davalaca krvi, što u prethodnom periodu nije bio slučaj.

Dovoljne rezerve krvi su samo B i AB pozitivne grupe, sve ostale su deficitarne.

Iz Zavoda mole sugrađane, ukoliko se dobro osećaju i imaju između 18 i 65 godina, da ne odlažu davanje krvi i pomognu u obezbeđivanju stabilnih rezervi krvi za lečenje svih bolesnih i povređenih pacijenata kojima je krv nezamenljiv lek, kako ne bi došlo do odlaganja operativnih programa.

Svi koji žele da dobrovoljno da daju krv mogu to učiniti svakog radnog dana od 7 do 19 časova u Zavodu za trabsfuziju krvi Vojvodine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!