ZUBATO SUNCE UTOPLITE SE: Vremenska prognoza za nedelju, 17. decembar

Novosti online

17. 12. 2023. u 01:00 >> 01:10

REPUBLIČKI hidrometeorološki zavod dao je najnoviju vremensku prognozu za naredni period.

ЗУБАТО СУНЦЕ УТОПЛИТЕ СЕ: Временска прогноза за недељу, 17. децембар

Foto: S.M.Jovanović

VREME U SRBIJI

U Srbiji ujutru slab mraz, a po nizijama, kotlinama i rečnim dolinama niska oblačnost i magla, koja će se ponegde zadržati i pre podne.

Sredinom dana i po podne biće pretežno sunčano. Vetar slab, u većini krajeva zapadni i jugozapadni, u južnim predelima slab severni, a u Timočkoj Krajini umeren, povremeno i jak zapadni, saopštio je RHMZ.

Najniža temperatura od -5 do 0, najviša od 4 do 9 stepeni, a u mestima sa dužim zadržavanjem magle biće hladnije. Uveče i tokom noći po nizijama, kotlinama i rečnim dolinama ponovo se očekuje niska oblačnost i formiranje magle.

VREME U BEOGRADU

U Beogradu ujutru slab mraz i magla, a tokom dana pretežno sunčano. Vetar slab, zapadni i jugozapadni. Tokom noći se ponovo očekuje niska oblačnost i formiranje magle. Najniža temperatura od minus -2 do 0, a najviša oko 7 stepeni.

PROGNOZA ZA NAREDNE DANE

Prema prognozi za narednih sedam dana, u Srbiji će početkom sledeće sedmice ujutru biti mestimično slabog mraza, niske oblačnosti i magle, koja će se po nizijama, pojedinim kotlinama i rečnim dolinama zadržati veći deo dana. U ostalim predelima očekuje se toplije vreme, sa sunčanim intervalima, uz porast dnevnih temperatura koje će se kretati između 8 i 13 stepeni.

Novo naoblačenje sa manjim padom temperature očekuje se u drugoj polovini sledeće sedmice, koje će u četvrtak na jugozapadu i jugu, a za vikend uglavnom na severu usloviti slabu kišu.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)