Memorandum o saradnji Službe za upravljanje kadrovima i Agencije za sprečavanje korupcije

Novosti online

07. 12. 2023. u 11:07

Direktor Agencije za sprečavanje korupcije Dejan Damnjanović i direktor Službe za upravljanje kadrovima prof. dr Danilo Rončević potpisali su Memorandum o saradnji sa ciljem uspostavljanja dugoročne saradnje koja će doprineti razvoju i unapređivanju rada obe institucije.

Меморандум о сарадњи Службе за управљање кадровима и Агенције за спречавање корупције

Agencija za sprečavanje korupcije

Direktori Agencije i SUK-a konstatovali su opredeljenost u izgradnji sistema međusobne saradnje kroz uspostavljanje proaktivnog pristupa u sprečavanju korupcije u oblastima posebno rizičnim za nastanak korupcije, predviđenih strateškim dokumentima Republike Srbije.

Ciljevi saradnje ostvarivaće se pre svega kroz analizu primene pozitivnih propisa u oblastima posebno rizičnim za nastanak korupcije a koji se odnose na zapošljavanje u javnom sektoru kao i ukazivanje na potencijalne rizike od korupcije u toj oblasti zatim kroz organizaciju obuka za zaposlene u Agenciji, novopostavljene javne funkcionere u organima javne vlasti kao i planiranje privlačenja kadrova za rad u Agenciji i drugim aktivnostima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)