MARTINOVIĆ U SURČINU: Ulaganje u decu je najbolja investicija za budućnost

Novosti online

01. 12. 2023. u 16:59

MINISTAR državne uprave i lokalne samouprave dr Aleksandar Martinović posetio je danas GO Surčin gde je obišao tri dečija igrališta na otvorenom, koja su podignuta i opremljena modernim spravama uz podršku budžetskih sredstava Ministarstva u ukupnom iznosu od 19 miliona dinara.

МАРТИНОВИЋ У СУРЧИНУ: Улагање у децу је најбоља инвестиција за будућност

Foto: Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave

Igrališta se nalaze u dvorištu Osnovne škole „22. oktobar“ u naseljenom mestu Surčin, zatim u dvorištu vrtića “Lastavica” u Jakovu, kao i vrtiću „Biser“ u Boljevcima.

Ministar je ovom prilikom istakao da je Vladi Srbije briga o najmlađima na najvišem mestu u agendi, a interes dece najvažniji princip kojim se rukovodi u radu.

- Nastavićemo sa izdvajanjem sredstava za izgradnju još boljih uslova za odrastanje. Ulaganje u decu je najsigurnija, najplemenitija i najbolja investicija za stabilnu budućnost, kako to često ističe predsednik Republike Aleksandar Vučić, a to je ujedno i osnovni zadatak svih nas koji se bavimo javnim poslom - istakao je ministar Martinović.

Prepoznajući važnost širenja savremenih objekata za dečiju igru i razonodu, a uz želju da se dodatno unapredi kvalitet života najmlađih Surčinaca, MDULS je iz Budžetskog fonda izdvojilo potrebna sredstva za izgradnju pomenutih dečijih parkova čime je ostvarena želja roditelja, vaspitača i meštana.

Foto: Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave

Tekst potpisa

Dečije igralište u okviru OŠ „22. oktobar“ je u funkciji od septembra ove godine i koristi ga veliki broj dece, jer ovu školu pohađa najveći broj učenika na području GO Surčin. U Jakovu je dečije igralište opremljeno savremenim mobilijarima, a najveće je u Boljevcu koje je otvoreno početkom novembra. Inicijalnu ideju o tome kako će park izgledati dali su mališani i vaspitačice iz boljevačkog vrtića na likovnom konkursu.

Foto: Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave

Tekst potpisa

Tokom posete Surčinu, ministar Martinović je donirao deset laptop računara i to u cilju dodatnog unapređenja razvoja elektronske uprave ove gradske opštine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)