SPORTSKA DIPLOMATIJA: Zahvalnost Izraela Srbiji

Novosti online

20. 11. 2023. u 21:17

IZRAELSKI ministar kulture i sporta Miki Zohar iskreno se zahvalio srpskom ministru sporta Zoranu Gajiću na podršci u „teškom i tužnom periodu za Izrael“.

СПОРТСКА ДИПЛОМАТИЈА: Захвалност Израела Србији

Foto arhiva

Zohar se zahvalio srpskom kolegi na gostoprimstvu koje je Srbija pružila sportskim klubovima iz Izraela, koji zbog ratnih dešavanja ne mogu da nastupaju u svojoj državi.

Navijaci i rukovodstvo izraelskih klubova veoma su zadovoljni brzom reakcijom srpskih državnih organa, čijim je odlukama i garancijama omogućeno da košarkaški i fudbaleri iz 5 najboljih izraelskih klubova svoje mečeve kao domaćini igraju u Srbiji. Oni podsećaju na tradicionalno dobre odnose dve države i ističu da je Srbija sportska nacija.

Košarkaški klub Hapoel Tel Aviv je peti sportski kolektiv iz Izraela koji će u Srbiji, kao domaćin, igrati utakmice u okviru Evrokupa. U Beogradu već nastupaju košarkaši Makabija iz Tel Aviva i Hapoela iz Jerusalima. Košarkaški mečevi u kojima nastupaju izraelski timovi igraju se bez publike u hali Aleksanda Nikolić.

Takođe, fudbalski klubovi Makabi iz Haife i Makabi iz Tel Aviva preostale utakmice kao domaćini u grupnoj fazi takmičenja pod okriljem UEFA igraće u Srbiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)