RHMZ OBJAVIO DUGOROČNU PROGNOZU ZA PERIOD PRED NAMA: Evo šta nam donosi prva polovina decembra, i kada možemo očekivati sneg u gradovima

Novosti online

15. 11. 2023. u 18:28

REPUBLIČKI hidrometeorološki zavod objavio je vremensku prognozu za period do 15. decembra. Druga polovina novembra u Beogradu donosi tek nekoliko dana sa najnižom temperaturom koja će biti ispod nule – 26, 27 i 28. novembar, objavio je RHMZ.

РХМЗ ОБЈАВИО ДУГОРОЧНУ ПРОГНОЗУ ЗА ПЕРИОД ПРЕД НАМА: Ево шта нам доноси прва половина децембра, и када можемо очекивати снег у градовима

Foto: Tanjug

Vetra i kiše će često biti, a prvi sneg bi, prema prognozama RHMZ, mogao da padne već 18. novembra, a najavljen je i za period posle 23. novembra.

Najviše temperature će se, posle 18. novembra, kretati do 12 stepeni.

Prva polovina decembra takođe nosi vetar, kišu i sneg, a najniže temperature će se češće spuštati ispod nule.

Slično vreme očekuje se i u Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu, s tim što se u Novom Sadu prvi sneg očekuje 22. novembra, u Nišu 19. novembra, a u Kragujevcu 23. novembra.

Vetar, kiša i sneg se očekuju u svim mestima.

Na Zlatiboru se sneg očekuje već od 17. novembra, uz vetar i kišu. Najniže temperature će padati i ispod minus četiri, dok će najviše ići do osam stepeni.

Istog dana sneg je najavljen i na Kopaoniku, dok će temperature biti nešto niže – najniže će ići do minus 10, a najviše do četiri stepena, preneo je Blic.

Podsećamo, iako je kalendarski još uvek jesen, snežne pahulje su već zabelele Kopaonik.

BONUS VIDEO: OVO JE GODINA ERNIJA: U istorijskoj nepogodi stradalo desetine hiljada ljudi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)